enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C

Geniş katılımlı Uluslararası 6. Agbiol Konferansı başladı

Geniş katılımlı Uluslararası 6. Agbiol Konferansı başladı
REKLAM ALANI
19.09.2024
5
A+
A-

Trakya Üniversitesi ve Uluslararası Araştırmacılar Derneği işbirliğinde düzenlen Uluslararası Tarım, Biyoloji ve Yaşam Bilimleri (AGBIOL) Konferansı’nın açılış töreni yoğun katılımla gerçekleşti.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) – Konferans, İstiklal Marşı ve üniversitenin tanıtım videosunun ardından Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencilerinden oluşan oda müziği konseri ile başladı.  Dünyanın 55 farklı ülkesinden 2000’e yakın yazarın katkı verdiği ve 800’ün üzerinde bildiriyle katılımın sağlandığı Uluslararası 6. AGBIOL Konferansı Balkan Kongre Merkezi’nde yüz yüze ve çevrim içi katılımla başladı.

Açılış konuşmalarının ilkini konferans Organizasyon Komitesi Başkanı ve Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yalçın Kaya gerçekleştirdi. Konuşmasında bu organizasyonu düzenlemekten duyduğu gururu dile getirerek bu yıl rekor katılımın gerçekleştiğini ve ileriki yıllarda daha geniş katılımlı konferanslar düzenlemeye devam edeceklerini belirtti.

Daha sonra konuşan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler ise Edirne’nin bölgedeki tarımın merkezi olduğunu ve 19.yy’dan bu yana yabancı birçok yaşam bilimci ve botanikçinin ilgisini çektiğini ifade etti. Hatipler ayrıca 1950’li yıllardan itibaren Türk Botanikçiler ve Yaşam Bilimciler tarafından yapılan çalışmalar sonucunda çok sayıda bitki örneği toplandığını belirterek “Yapılan araştırmalar sonucunda yeni türlerin de keşfedildiği Edirne ve Trakya’da, 300’den fazla endemik türün olduğu ve bunların arasından 50 kadar türün ise dünyadaki en zengin popülasyonuna Edirne’nin ev sahipliği yaptığı ortaya çıkmıştır.” dedi.

3 gün sürecek olan konferansta tarım, mühendislik ve yaşam bilimleri alanında önde gelen bilim insanlarının sözlü sunumları ve e-poster sunumları yer alacak.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.