enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9773
EURO
37,9000
ALTIN
2.796,74
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Çiftlikköy Belediyesi Çevreye Duyarlı Örnek Belediye

Çiftlikköy Belediyesi Çevreye Duyarlı Örnek Belediye
REKLAM ALANI
12.08.2024
8
A+
A-

Çiftlikköy Belediyesi’ne bağlı Saklı Bahçe, Bayraktepe ve Engelsiz Kafe sosyal yapıları çevre bilincini artıracak örnek bir projeye imza attı. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü başkanlığında hayata geçirilen bu proje, Çiftlikköy Belediyesi’nin çevreci kimliğini bir kez daha ortaya koyuyor.
Tesisatta
kullanılan ve çöpe atılan plastik, metal ve cam şişeler zaten geri dönüşüm kanallarına dahil ediliyor. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı tarafından belediyenin sosyal tesislerinde bulunan plastik, metal ve cam şişe toplama alanlarından toplanan atıklar, Birinci Sınıf Sıfır Geri Dönüşüm Merkezi’nde toplanarak geri dönüştürülüyor.
“Geri dönüşüm konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyoruz”
Bu tür projelerin çok önemli olduğunu belirten Başkan Adil Yele, çevre konusunda farkındalık yaratma ve geri dönüşüm alışkanlıklarını yaygınlaştırma konusunda kararlı olduklarını vurguladı. Yele, şunları söyledi: “Çiftlikköy Belediyesi olarak çevre duyarlılığımızı tüm sektörlerde göstermeye devam ediyoruz. Sosyal tesislerimizde başlattığımız bu geri dönüşüm projesiyle çevre kirliliğini azaltmak ve geri dönüşüm konusunda farkındalık yaratmak istiyoruz.” Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmalarını ve projeyi desteklemelerini rica ediyorum” dedi.
“Sektöre katkı sağlıyoruz”
İklim değişikliği ve sıfır atık sorumlusu Emine Yeşim Aras, hayata geçirilen proje hakkında kısa bilgi verdi. . Aras, şöyle konuştu: “Çiftlikköy Belediyesi olarak tüm sosyal tesislerimizde bulunan içecek ambalajlarının geri dönüşümüne yönelik bir proje başlattık. Bu proje ile sosyal tesislerimizde plastik, metal ve cam içecek ambalajlarını topluyoruz. Topladığımız atıklar ekiplerimiz tarafından toplanıyor. Şehrimizdeki Birinci Sınıf Geri Dönüşüm Merkezine. Bu atıkların orada depolanmasını sağlıyoruz. “Topladığımız atıkları anlaşmalı olduğumuz onaylı firmalara göndererek sektöre katkı sağlıyoruz” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.