enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,8496
EURO
44,0344
ALTIN
4.133,84
BIST
9.467,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
26°C
İstanbul
26°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
29°C
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C

Zafer Partisi’nden KKM tepkisi

Zafer Partisi’nden KKM tepkisi
REKLAM ALANI
2 Ağustos 2024 13:05
6
A+
A-

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ ve Zafer Partisi Ekonomi ve Kalkınma Komisyonu Başkanı Bartu Soral’ın etkili muhalefeti Kur Korumalı Mevduat Hesaplarına vergi getirdi.

ANKARA (İGFA) – Kur Korumalı Mevduatlar’dan vergi alımına yönelik karara Zafer Partisi’nden tepki geldi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, kur korumalı mevduat sahiplerine 1 trilyon 235 milyar TL faiz ödendiğini anımsatarak, “Bu parayı kazananlardan hiç vergi alınmamıştı. Zafer Partisi bebeğine mama alırken vergi ödeyen vatandaşlarım hakkını savundu. Bu haksızlığı gündemde tuttu. Nihayet KKM faizler gelirlerinden vergi alınması kararımı Saray çıkarmak zorunda kaldı. 13 milyon sığınmacı ve kaçağın vatanlarına dönmesi için mücadele eden Zafer Partisi, Çevreyi yok eden maden şirketleri ile mücadele eden Zafer Partisi, Finans baronları ile mücadele eden Zafer Partisi” diye konuştu.

Zafer Partisi Ekonomi ve Kalkınma Komisyonu Başkanı Bartu Soral ise, ısrarlı takiple oluşturulan kamuoyu baskısı sonucu, Kur Korumalı Mevduat hesaplarına toplam 1 trilyon 235 milyar lira faiz ve döviz kuru farkı ödemesi yapılıp, bu kazançlardan iki yıldır yüzde 0 vergi alındıktan sonra dün gece KKM’ye 6 aya kadar yüzde 7.5, 1 yıla kadar yüzde 5 stopaj vergisi geldi. Yani AKP dedi ki; atı alan Üsküdar’ı geçti. Bu işten servet sahibine yeteri kadar kaynak aktardık, şimdi başka bir yol bulalım” diyerek duruma tepki gösterdi.

REKLAM ALANI