enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,8520
EURO
43,3708
ALTIN
3.997,10
BIST
9.668,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
19°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

MUSKİ, “Uluslararası Dünya Su Günü” çalıştayı düzenledi – Birlik Haber Ajansı

MUSKİ, “Uluslararası Dünya Su Günü” çalıştayı düzenledi – Birlik Haber Ajansı
REKLAM ALANI
22 Mart 2025 13:35
9
A+
A-

MUĞLA-BHA



Muğla İl Millî Eğitim ailesi iftar sofrasında buluştu

Muğla İl Millî Eğitim ailesi iftar sofrasında buluştu

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ), küresel iklim değişikliğinin su kaynaklarına etkisini tartışmak ve sürdürülebilir su yönetimi stratejileri geliştirmek amacıyla Uluslararası Dünya Su Günü Çalıştayı düzenledi. Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe, Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, MUSKİ Genel Müdürü Yılmaz Şengül, Gazeteci Cem Seymen, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Cem Seymen: “Su kaynaklarımız tehlike altında”

Gazeteci ve Yazar Cem Seymen, suyun stratejik bir kaynak olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’de yağış rejimi değişti. Küresel iklim değişikliği nedeniyle su kaynaklarımız giderek azalıyor. Tarımda kullanılan suyun büyük bölümü vahşi sulama ile kaybediliyor” dedi.

Seymen, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı **Ahmet Aras’ın deniz suyunu içme suyuna dönüştürme projesine yönelik çalışmalarını önemli bulduğunu belirterek, “Bu proje hayata geçirilirse, tarihe geçecek bir adım atılmış olacak” ifadelerini kullandı.

Başkan Aras: “Su yönetiminde somut adımlar şart”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, iklim krizinin etkilerinin giderek arttığını belirterek, “Dünya Su Günü yalnızca farkındalık yaratmak için değil, aynı zamanda su yönetiminde somut adımlar atmak için bir fırsattır” dedi.

Türkiye’nin su fakiri ülkeler arasında yer aldığına dikkat çeken Aras, “İklim değişikliği nedeniyle yağış rejimleri değişiyor, sıcaklık artışları ve uzun süren kurak dönemler su kaynaklarını tehdit ediyor” ifadelerini kullandı.

“10 milyon turiste su sağlıyoruz”

Muğla’nın nüfusunun çok üzerinde bir su talebiyle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Başkan Aras, “Turizm sezonunda 10 milyonu aşkın misafire hizmet veriyoruz. Bu da altyapı ve su kaynakları üzerinde büyük bir baskı oluşturuyor. Bu nedenle hem kalıcı hem de geçici nüfusa hizmet edecek bir altyapı yatırımı yapmamız gerekiyor” dedi.

“Kayıp-kaçak su sorununu çözmek için mücadele ediyoruz”

Muğla’da su kayıp ve kaçaklarının büyük bir sorun olduğunu dile getiren Başkan Aras, özellikle Bodrum’da ana isale hatlarının değişimi için 80 kilometre boru tedarik ettiklerini söyledi. Ancak Cumhurbaşkanlığı tarafından 62,5 milyon liralık kredi onaylanmadığı için bu çalışmaları belediye bütçesiyle sürdürmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Başkan Aras, “Şartlar ne olursa olsun, su kayıplarını önlemek ve halkımıza kesintisiz su sağlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. Ayrıca, deniz suyunu içme suyuna dönüştüren tesislerin kurulması ve kuraklığa dayanıklı kentler oluşturmak için susuz peyzaj uygulamalarının yaygınlaştırılması yönünde çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

REKLAM ALANI