enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
25°C
İstanbul
25°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Salı Açık
28°C

EZİNCAN DA ASAYİŞ İLE MUCADELE OPERASYONLARI

EZİNCAN DA ASAYİŞ İLE MUCADELE OPERASYONLARI
REKLAM ALANI
3 Nisan 2024 20:52
26
A+
A-

Erzincan Valiliği İl Jandarma Komutanlığınca, Mart 2024 ayında icra edilen Asayiş, Trafik, Siber, Kaçakçılık ve Terör faaliyetleri kapsamında;
65 Asayiş, 1 Kabahat, 60 Takibi Gereken, 12 Kaçakçılık, 5 Siber ve 1 Terör olayı olmak üzere toplam 144 olay meydana gelmiş ve meydana gelen olayların 140 olayın % 96’sı aydınlatılmıştır.
– İcra edilen asayiş faaliyeti ve uygulamalarında; 168.419 şahıs ile 16.621 aracın sorgulaması yapılarak, 236 aranan şahıs yakalanmış ve kayıp olarak aranan 2 şahıs bulunmuştur.
– İcra edilen asayiş faaliyetleri neticesinde 1 adet tabanca ele geçirilmiştir.
Ay içerisinde (1) Sosyal Medya Üzerinden Terör Örgütü Propagandası yapan şahıs hakkında adli işlem başlatılmıştır.
Ay içerisinde icra edilen Trafik uygulamalarında; 16.824 araç kontrol edilmiş, 55.766 şahıs sorgulaması yapılmış, 136 araç ve şahıs hakkında toplam 458.471 TL cezai işlem uygulanmış, 4 aranan araç, 3 aranan şahıs yakalanmış, 4 alkollü araç kullanan sürücünün, sürücü belgesi geri alınmış ve 41 araç trafikten men edilmiştir.
İcra edilen Siber faaliyetleri neticesinde; 40 adet sosyal medya hesabı üzerinde yapılan çalışmalarda 21 adet suç tespit edilen hesap/şahıs hakkında işlem yapılmış, 5 adet müstehcen içerikli ve 443 adet yasadışı bahis içerikli paylaşımların olduğu toplam 448 internet sitesinin erişime engellenmesi sağlanmıştır.
Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, vatandaşlarımızın siber suç mağduru olmalarının engellenmesi ve siber suçlarla ilgili kişisel korunma tedbirleri çerçevesinde bilinçlendirilmeleri maksadıyla; “Siber Suç Farkındalık ve Bilinçlendirme Faaliyetleri” kapsamında 126 vatandaş ve kurum personeline eğitim verilmiştir.
İcra edilen 12 Uyuşturucu, Kaçakçılık ve Organize Suçlara yönelik faaliyet/operasyonlarda, 17 şahıs hakkında işlem yapılmış, 2 şahıs tutuklanmış ve 4 şahısta adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. İcra edilen operasyonlar sonucunda 4 gr skunk, 181 gr. kubar esrar, 3 gr kenevir tohumu, 3 gr. bonzai, 686 adet narkotik/psikotrop tablet ve 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirilmiştir.
– Kaçakçılık olaylarının önlenmesine yönelik diğer faaliyetlerde ise 1 tabanca, 18 tabanca mühimmatı, 1 adet av tüfeği, 15 adet av tüfeği mühimmatı, 4 adet cep telefonu, 2 adet flash bellek, 1 adet masa üstü bilgisayar, 12 adet senet ve 2 adet sahte pasaport ele geçirilmiştir.

REKLAM ALANI