enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2604
EURO
37,2157
ALTIN
3.004,32
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Çok Bulutlu
18°C

3,7 milyar TL’lik ‘Aile Destek’ ödemeleri hesaplarda

3,7 milyar TL’lik ‘Aile Destek’ ödemeleri hesaplarda
REKLAM ALANI
11.10.2024
4
A+
A-

Türkiye Aile Destek Programı ödemelerin bugün itibarıyla hesaplara yatırılmaya BAŞLANDI.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “kimseyi geride bırakmayan bir sosyal hizmet” anlayışıyla ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımları sürdürdüklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Türkiye Aile Destek Programı uygulamasının bu yılın sonuna kadar uzatıldığını hatırlatan Göktaş, program kapsamında hanelere her ay düzenli destek sağladıklarını ifade etti. Hayata geçirdikleri projelerle ihtiyaç sahibi hanelerin yanında olmaya devam edeceklerini aktaran Bakan Göktaş, “Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini bugün itibarıyla hesaplara yatırıyoruz. Bu doğrultuda ihtiyaç sahibi hanelere bu ay toplam 3,7 milyar TL ödeme yapacağız” dedi.

Bakan Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı’nda bu ayki ödemeyle birlikte hanelere toplam 99,6 milyar TL destek sağladıklarını belirterek, gelişen ve değişen hayat koşullarını göz önünde bulundurarak sosyal yardım programlarının etkinliğini artırdıklarının söyledi. Bakan Göktaş, “Bu kapsamda sosyal yardımlarımızı bütüncül bir şekilde uyguluyoruz. Vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmadan eşit ve adil hizmet prensibiyle toplumun tüm kesimlerine arz odaklı ve erişilebilir hizmet ağımız ile ulaşıyoruz” ifadesini kullandı
Bu 3
Arnavutluk ile 4 iş birliği anlaşması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama huzurunda, ortak basın toplantısı öncesinde iki ülke arasında anlaşmalar imzalandı.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Arnavutluk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Kurulmasıyla Tesis Edilen Stratejik Ortaklığın Derinleştirilmesi Konusunda Ortak Bildiri’ye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Arnavutluk Başbakanı Rama imza attı.

Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı ile Arnavutluk Cumhuriyeti Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanlığı Arasında Devlet Destekli Tarım Sigortaları Alanında İşbirliği Konusunda Niyet Beyanı’nı da Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Arnavutluk Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Anila Denaj imzaladı.

Türkiye …
Bu 4
Ateş Serbest-2024 Faaliyeti başarıyla tamamlandı

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Polatlı’da icra edilen Ateş Serbest-2024 Faaliyeti’nin başarıyla tamamlandığı belirtilerek, şöyle denildi:

“İşte Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ateş gücü. Kahraman Mehmetçik, sergilediği üstün performans ile bizleri bir kez daha gururlandırdı.”
Buda 5
Bakan Memişoğlu, Iğdır İl Değerlendirme Toplantısı’na başkanlık etti

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Iğdır programı kapsamında Iğdır Valiliği’ni ziyaret etti.

Ardından Iğdır İl Değerlendirme Toplantısı’na başkanlık eden Bakan Memişoğlu, ildeki sağlık yatırımları ve sağlık hizmetlerinin sunumuna ilişkin il yöneticilerinden bilgi aldı.
Buda 6
Bakan Şimşek: Cari açığın milli gelire oranı yüzde 1’in altına geriledi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, cari açığın milli gelire oranının yüzde 1’in altına gerilediğini belirterek, ağustosta 4,3 milyar dolar ile 5 yılın aylık en yüksek cari fazlası verilirken yıllık cari açığın 11,3 milyar dolar olduğuna değindi.

Böylece 2023 yılı Mayıs ayına göre yıllık cari açıktaki düşüşün 44,4 milyar dolara ulaştığını aktaran Bakan Şimşek, şunları ifade etti:

“Yılın ilk sekiz ayında portföy girişleri 24,9 milyar dolar iken banka ve reel sektörün dış borç çevirme oranları sırasıyla yüzde 167 ve yüzde 132 seviyesinde gerçekleşti. Cari açıktaki düşüş ve dış finansmandaki kuvvetli görünüm makro finansal istikrarımızı güçlendiriyor, ekonomimizin dayanıklılığını artırıyor.”
Buda 7
Ok
Hastanedeyim eve gidince tüm girerim
Bakan Bayraktar: Oruç Reis Sismik Araştırma Gemimiz Somali’ye doğru güvenle ilerliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi’nin beraberindeki destek gemileri ve Deniz Kuvvetleri’ne bağlı firkateynlerle Somali’ye doğru güvenle ilerlediğini belirtti
Buda 8
Tamam abi
Bak haberlere anladın beni demi abi
Evet
Ok
TikTok, yapay zeka içerik denetimine geçişte yüzlerce kişiyi işten çıkarıyor

ByteDance’e ait sosyal medya platformu TikTok, içerik denetimi için yapay zekanın daha fazla kullanılmasına odaklandığı için, Cuma günü yaptığı açıklamada, Malezya’daki çok sayıda personel de dahil olmak üzere küresel iş gücünden yüzlerce çalışanı işten çıkaracağını açıkladı.

Çoğu şirketin içerik denetimi operasyonlarında yer alan çalışanlar, medyayla konuşma yetkileri olmadığı için anonim kalmalarını talep eden kaynaklara göre, Çarşamba günü geç saatlerde e-posta yoluyla işten çıkarıldıkları konusunda bilgilendirildi.

TikTok, sorulara yanıt olarak işten çıkarmaları doğruladı ve moderasyon operasyonlarını iyileştirmeye yönelik daha geniş bir planın parçası olarak küresel olarak b…
Buda 9
IDF: Hava Kuvvetleri, Lübnan’dan ülkeye giren 2 insansız uçağı durdurdu

IDF’den yapılan açıklamada Lübnan’dan Yaraon bölgesine doğru 1 adet tanksavar ateşinin tespit edildiği ve atış sonucu bölgede bulunan 2 sivilin yaralandığı bildirildi.

Hava Kuvvetleri’nin Lübnan’dan ülkeye giren 2 insansız uçağını durdurduğu belirtilen açıklamada araçların ülkeye girmediği ve politika gereği herhangi bir uyarının yapılmadığı ifade edildi.

Körfez ve Kiryat bölgesinde 08.30-08.31 saatleri arasında devreye alınan alarmların yanı sıra, Lübnan topraklarını geçen 25’e yakın fırlatmanın tespit edildiği aktarılan açıklamada “Bunların bir kısmı durduruldu ve bölgede çarpışmalar tespit edildi.” denildi.
Buda 10
İran Dışişleri Bakanı Araghchi’den mevkidaşlarına mektup

İran Dışişleri Bakanı Araghchi, dünyanın dört bir yanındaki mevkidaşlarına hitaben yazdığı mektupta, İsrail’in savunmasız Gazze ve Lübnan halkına karşı devam eden saldırılarını ve suçlarını vurguladı.

Araghchi, mektubunda, İsrail’e tanınan sınırsız dokunulmazlığın, özellikle Lübnan’a yönelik, ABD yapımı sığınak delici bombalar kullanarak yerleşim alanlarına yönelik yaygın hava saldırıları yoluyla artan saldırılarına yol açtığına dikkati çekti.

Bakan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin görevlerini yerine getirmemesinin, bu rejimin savaş açlığı çeken liderlerini suçlarına devam etmeye cesaretlendirdiğini belirtti
Buda 11
ABD Başkanı Biden, Milton Kasırgası hakkında yetkililerle görüştü

Beyaz Saray’dan Milton Kasırgası hakkında yapılan açıklamaya göre, ABD Başkanı Joe Biden, Vali DeSantis ve FEMA Yöneticisi Criswell ile Milton Kasırgası’nın Florida halkı üzerindeki etkileri hakkında görüştü.

Başkan Biden, eyaletin müdahale ve toparlanmayı hızlandırmak için ihtiyaç duyduğu her türlü desteği sağlayacağını yineledi.

FEMA Yöneticisi Criswell’in dün geceden beri Florida’da sahada olduğu ve bugün, eyalet ve yerel meslektaşlarıyla birlikte hasarı inceleyeceği belirtildi. Ayrıca sahada binden fazla federal müdahaleci ona katılıyor.

Fırtına bölgeden uzaklaştıkça ve güvenli olduğunda ilk müdahale ekiplerinin hasar tespiti yapmak ve topluluklara yardım etmek için sahada olacağı vurgulandı
Buda 12
Ghebreyesus: Gazze’deki çocuk felci aşılamasının ikinci turunun 14 Ekim’de başlayacak

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, Gazze’deki yarım milyondan fazla çocuğu aşılamayı hedefleyen çocuk felci aşılamasının ikinci turunun 14 Ekim’de başlayacağını bildirdi.

Bulaşmayı durdurmak için çocukların en az yüzde 90’ının iki doza ihtiyacı olduğunu belirten Ghebreyesus, “Kampanya Sağlık Bakanlığı, DSÖ, UNICEF, UNRWA ve ortakları tarafından yürütülecektir.” dedi.

Ghebreyesus, özellikle Gazze’nin kuzeyinde hastanelere erişimi ve sağlık tesisleri ile sağlık ve toplum çalışanlarının korunmasını tehdit eden tahliye emirleri göz önüne alındığında, insani yardım molalarına ilişkin taahhütlerin yerine getirilmesi çağrısında bulundu

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.