enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
31°C
İstanbul
31°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
30°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
30°C
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C

Çocuklar, tarih ve kültürle buluşuyor

Çocuklar, tarih ve kültürle buluşuyor
REKLAM ALANI

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘İznik Kazı Günlükleri Atölyeleri’ne katılan ilkokul öğrencileri, hem yaşadıkları şehrin zengin kültürünü yakından tanıdı hem de geçmişin izlerini eğlenerek keşfetti.

Çocuklar, tarih ve kültürle buluşuyor
Bursa’da alt ve üst yapı yatırımları ile kenti geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan sosyal ve kültürel etkinliklerde de hız kesmiyor. Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı ile İznik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen ‘İznik Kazı Günlükleri Atölyeleri’ etkinliğiyle kırsalda yaşayan çocuklar tarih ve kültürle buluşturuluyor. UNESCO Geçici Miras Listesi’nde yer alan İznik’teki Sualtı Göl Bazilikası, tarihi çini fırınları ve Roma Tiyatrosu gibi önemli arkeolojik alanları keşfeden öğrenciler, gün boyunca kazılara katılarak, çini atölyelerinde seramik üreterek, kendi sikkelerini basarak tarihle iç içe bir gün geçiriyor. Uzman arkeologlardan tarihin büyüsünü yerinde dinleyen geleceğin sanatçıları, tarihçileri ve bilim insanları, geçmişin izlerini eğlenerek öğreniyor.

Proje kapsamında Çandarlı, Tacir, Elbeyli, Orhaniye, Çakırca, Boyalıca, Çiçekli, Kaynarca, Göllüce, Sansarak ve Mahmudiye İlkokulu’nun minik kâşifleri 30 Ekim tarihine kadar İznik’in eşsiz tarihine yolculuk yapacak.

REKLAM ALANI