enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Çok Bulutlu
26°C
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C

Erdoğan ve Aliyev, Iğdır-Nahçıvan Doğalgaz Boru Hattı açılışını gerçekleştirdi – Birlik Haber Ajansı

Erdoğan ve Aliyev, Iğdır-Nahçıvan Doğalgaz Boru Hattı açılışını gerçekleştirdi – Birlik Haber Ajansı
REKLAM ALANI
5 Mart 2025 16:08
19
A+
A-


Ekrem İmamoğlu: Neyle suçlandığım dahi belli değil

Ekrem İmamoğlu: Neyle suçlandığım dahi belli değil

ANKARA-BHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Iğdır-Nahçıvan Doğalgaz Boru Hattı’nın açılış törenine katıldı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada Türkiye ve Azerbaycan’ın her alanda iş birliğini geliştirdiğini vurgulayarak, “Bölgemizde barış, iş birliği ve kalkınma istiyoruz. Bu amaçla bugüne kadar birçok adım attık ve atmaya devam edeceğiz” dedi.

Erdoğan, 80 kilometre uzunluğundaki boru hattının Nahçıvan’ın enerji güvenliğini en az 30 yıl boyunca teminat altına alacağını belirtti. Projenin iki ülke arasındaki kardeşliği daha da güçlendireceğini ifade eden Erdoğan, Nahçıvan ile elektrik bağlantılarının da artırılacağını açıkladı.

Türkiye ve Azerbaycan’ın enerji alanındaki stratejik iş birliklerine dikkat çeken Cumhurbaşkanı, TANAP ve Bakü-Tiflis-Ceyhan projeleriyle bölgesel enerji güvenliğine önemli katkılar sağlandığını hatırlattı. 6 Şubat depremlerinde Azerbaycan’ın gösterdiği dayanışmayı anımsatan Erdoğan, Türkiye’nin de her zaman Azerbaycan’ın yanında olacağını söyledi.

Tören sonunda Erdoğan ve Aliyev, projede emeği geçen işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Açılışı yapılan boru hattının bölgeye uzun vadeli ekonomik ve stratejik faydalar sağlaması bekleniyor.

REKLAM ALANI