enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
21°C
Çarşamba Çok Bulutlu
20°C
Perşembe Çok Bulutlu
20°C

Grand Kartal Otel yangını davasında üçüncü duruşma – Birlik Haber Ajansı

Grand Kartal Otel yangını davasında üçüncü duruşma – Birlik Haber Ajansı
REKLAM ALANI
30 Ekim 2025 15:22
7
A+
A-

BOLU-BHA

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Bolu Sosyal Bilimler Lisesi’nin spor salonunda özel olarak oluşturulan salonda görülen duruşmada, sanıklar, hayatını kaybedenlerin yakınları, yaralılar ve taraf avukatları hazır bulundu. Duruşma salonu ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, çevredeki cadde ve sokaklar trafiğe kapatıldı.

Üçüncü gününe giren duruşmada, sanıkların esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanları alınmaya başlandı. İlk iki günde 20 müşteki ve 18 sanık ifade vermişti.

Grand Kartal Otel yangını davasında üçüncü duruşma

Savcılıktan rekor cezalar talebi

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan 98 sayfalık iddianamede, otel sahipleri ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu sanıklar hakkında “olası kastla öldürme” ve “olası kastla kasten yaralama” suçlarından 1998 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Savcılığın mahkemeye sunduğu mütalaada, otel sahibi Halit Ergül, genel müdür Emir Aras, Gazelle Otel Genel Müdürü Ahmet Demir ve muhasebe müdürü Kadir Özdemir hakkında 78 kez olası kastla öldürme suçundan 1950’şer yıl hapis cezası istendi.

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener ve İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun için de aynı suçlardan 1950 yılın üzerinde hapis cezası talep edildi. İtfaiye eri İrfan Acar hakkında ise 1950 yıl hapisle birlikte “olası kastla kasten yaralama” suçundan ek cezalar istendi.


Kartalkaya’daki otel yangını davasında ikinci duruşma başladı

Kartalkaya’daki otel yangını davasında ikinci duruşma başladı

İçeriği Görüntüle

Diğer sanıklara da ağır cezalar talep edildi

Otel çalışanları, teknik personeller, iş güvenliği uzmanları ve LPG bakım görevlileri hakkında ise “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis istendi.

Ayrıca Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, Yardımcısı Bünyamin Bal, Ruhsat ve Denetim Müdürü Yeliz Erdoğan ile eski müdür Mehmet Özel hakkında da 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Tutuksuz sanıklardan mutfak çalışanı Enver Öztürk için ise savcılık beraat talebinde bulundu.

Ne olmuştu?

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Grand Kartal Otel’de 21 Ocak’ta çıkan yangında 78 kişi yaşamını yitirmiş, 137 kişi de yaralanmıştı. Türkiye’yi sarsan bu facianın ardından açılan davada üçüncü duruşma sürerken, sanıkların ifadeleri ve savunmaları önümüzdeki günlerde de alınmaya devam edecek.

REKLAM ALANI
MirayHaber