enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
25°C
İstanbul
25°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Salı Açık
28°C

Özgür Özel: Kanıt yok gizli tanık var – Birlik Haber Ajansı

Özgür Özel: Kanıt yok gizli tanık var – Birlik Haber Ajansı
REKLAM ALANI
22 Mart 2025 10:39
27
A+
A-

İSTANBUL-BHA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da gözaltına alındığı yolsuzluk ve terör soruşturmasına ilişkin tartışmalar sürerken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’daki İBB binasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.



Bakan Yerlikaya 97 gözaltı olduğunu açıkladı:

Bakan Yerlikaya 97 gözaltı olduğunu açıkladı:”Polislerimiz, vandallığa geçit vermedi”

Özgür Özel şunları söyledi: 

“Ekrem İmamoğlu’na bükemediği bileği yargı sopasıyla kırmak için saldırıyorlar. Öyle isimler var ki, Ekrem başkana da soruyorlar ‘bunu tanıyor musun?’ Herkes birbirine soruyor, bu nerden çıktı bu kim diye. İBB’nin ismi anılan şirketlerine, ihale alan kim varsa, bunların isimleri alınmış ve hepsi evlerinden toplanmış. 106 kişilik suç örgütü bir basit tanımdan ibaret. Ekrem beyin bu ihalelerde hiç imzası yok. Normalde belediye başkanları imza atmadıkları hiçbir ihale sorumlu tutulamaz. Tutarsanız Türkiye’de hiçbir belediye başkanı görevine devam edemez. Elde işlemleri şaibeli hale getirecek gizli tanık var. Bazılarına hiçbir şey dememiş, o çocuğa soru da soramıyorlar. Tek suçu yönetim kurulunda olmak.” 

Özel, naylon fatura kesen bir firma olduğunu söyleyen gizli tanığın ifadesine ilişkin ise konuşmasında şunlara yer verdi:

“Serdar Haydanlı şubeden serbest bırakılmış”

“Bunlar nasıl suçlanacak? Allah için bir kanıt yok. İşlemleri şaibeli hale getirecek gizli tanık var. Gizli tanığın verdiği isim algı operasyonlarını yapıyormuş. İmamoğlu soruşturmasının kilit ismiymiş. Bu firmanın adı belli. Sayın Cumhurbaşkanı, 100’üncü yıl kutlamalarında İletişim Başkanlığı’nca uygun görülen firmalarla iş yapılacağı genelgesi yayınladı. Fahrettin Altun da bir firmaya yetki vermiş. Bu firmanın sahibi olan arkadaşımız Türkiye Yüzyılı kampanyalarını yapan firma. Bu arkadaşımız 2015’ten bu yana İBB’de çalışıyor. Bu arkadaşımızı da sabah 06.00’da almışlar, getirmişler. Bir kişi şubeden serbest kalmış. Serdar Haydanlı şubeden bırakılmış. Gizli tanığın bütün suçlamalar içerisinde naylon faturaları kesen isim dediği kişi, İBB’nin bütün algı operasyonlarını yapan kişi. Bunu Ekrem Bey’e sordular, bu arkadaşı Ekrem Bey ve biz tanımıyoruz. Ama Cumhurbaşkanlığı ve İletişim Başkanlığı tanıyor.

Ben karşıma Adalet Bakanı olur, İletişim Başkanı olur… Eğer cesareti varsa Sayın Cumhurbaşkanı olur, birisini istiyorum. Hepsini aldılar. İBB Başkanımla gözaltındayken bir kez görüşemedim, Serdar Haydanlı kimlerle görüşmüş bir bakalım. Akın Gürlek de şubeye hangi talimatı vermiş?”

Özel, merkez medyaya da şu şekilde seslendi:

“Buradan merkez medyaya sesleniyorum. Bütün reklamları belli bir gelir seviyesinin, belli bir eğitim seviyesinin üzerinden alırsın. Cumhuriyet Halk Partisi seçmeni yüzde 70 seni izler. Oraya çıkardığın iki yorumcuyla denge kurar gibi yaparsın. Bu soruşturmada bütün suçu bize yıkarsın. Daha hiçbir şey yokken gizliyken. Burada söylüyorum; merkez medyaya, haber kanallarına. Bu haberleri görmeyin, yapmayın. Tüketimden gelen gücünü kullanmayan, sizi izleyen bize oy veren yüzde 70, sizi izleyenin yüzde 70’i. Tüketimden gelen gücünüzü diğer firmalarınızın ürünlerini tüketirsem, reklamlarınızı izletirsem namerdim.

Hadi bakalım, görmeyin. Hadi penguen devam edin. Hadi penguen göstermeye devam edin. Gezinin ilk 2 günü 3 günü olduğu gibi. Hadi bana diyor çok telefon geliyormuş yukarıdan. Aşağıdan telefon getireceğim size, aşağıdan, milyonlardan, 10 milyonlardan. Restoranını açacaksın, yemeği bize satacaksın. Marketinden bize alışveriş yapacaksın. Yurt dışından getirdiğin arabayı benim seçmene satacaksın. Sonra bu iğrençlikler olunca da karşı tarafa geçeceksin. Herkes tarafını bilecek. Ya tarafsız olun ya bundan sonra karşı tarafınızdayız. Haber kanalıyım diye ortaya çıkan yukarıdan telefon geliyor diye rezillik yapanlara söylüyorum. Sen 1 milyonluk gece mitingini görme, ondan sonra gel yarın öbür gün genel yayın yönetmenimiz bir kahvenizi içmek istiyor. Bir kahvenin 40 yıl hatırı var. Bir alçaklığın 40 yıl hafızamda yeri var. Büyük alçaklık yapılıyor.”

REKLAM ALANI