enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,7455
EURO
36,6719
ALTIN
2.955,57
BIST
9.886,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
14°C
İstanbul
14°C
Açık
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Açık
16°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

ANTALYA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ TÜM COŞKUSUYLA BAŞLADI

ANTALYA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ TÜM COŞKUSUYLA BAŞLADI
REKLAM ALANI
02.11.2024
19
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin on altıncı ve son durağı Türkiye’nin turizm başkenti Antalya oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Kültür Yolu Festivali’nin açılış törenine katıldı.

Antalya Kültür Yolu Festivali açılış programına, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı ve Sinema Genel Müdürü Birol Güven katıldı.

Antalya Kültür Yolu Festivali açılış programında konuşan Bakan Mehmet Nuri Ersoy, “Ülkemizin kültür ve sanat alanındaki en büyük organizasyonu Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin en önemli rotalarından Antalya Kültür Yolu Festivali vesilesiyle sizlerle bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ederek, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Sadece ülkemizin değil aynı zamanda dünyanın en önemli turizm başkentlerinden Antalya’ya farklı alanlarda katkı sağlamaya devam ediyoruz. Antalya’nın kültürel mirasına sahip çıkarken tarihin en önemli çalışmalarını hayata geçirdik. Altyapı sorunlarını çözüme kavuştururken tarımı ihmal etmedik. Sahillerimize değer katan çalışmalar yaptık. Turizmi 365 güne yayabilmek için olabildiğince çeşitlendirdik. Dünya turizm pastasından daha yüksek pay alabilmek adına bize düşen görev, Antalya’mızın sahip olduğu tüm güzellikleri, tarihini, değerlerini ve imkanlarını daha da görünür, bilinir ve erişilebilir kılmaktır. İşte bu bakış açısıyla Bakanlık olarak yeni bir vizyon ortaya koyduk. ‘Kültür ve Sanatla Bütünleşmiş Bir Turizm’ anlayışıyla geliştirdiğimiz kültür politikalarının bir sonucu olan Türkiye Kültür Yolu Festivali, katılımcı sayısı ile bugün dünyanın en büyük festivali haline geldi. Dört yıl önce bir şehirde başladığımız, bu yıl yedi bölgede 16 şehirde devam ettirdiğimiz festival Avrupa’nın en seçkin kültür sanat festivallerini bünyesinde barındıran Avrupa Festivaller Birliği üyeliğine kabul edildi. Burada temel amacımız ülkemizin kültür ve sanat alanındaki değerleriyle uluslararası sanatçıların bir araya gelmesiyle ortaya çıkacak zenginliği halkımızla buluşturmaktır” diye konuştu.

Türkiye’nin 7 bölgesinde ve birçok farklı şehrin sokaklarında sanatın etkisinin hissedildiğinden bahseden Ersoy, “Dünyanın en önemli sanatçıları düzenlediğimiz konserlerde şarkılarını seslendirirken, halkımız bu şarkılara eşlik ediyor. Çağdaş sanatın en seçkin örnekleri festival kapsamında galerilerimizde sergileniyor. Geleneksel sanatların en müstesna örnekleri, usta isimlerin eserleri de yine halkımızla buluşuyor. Kültür Yolu Festivallerimizle şehirlerin somut ve somut olmayan miraslarını herkesle buluşturmayı ve şehirlerimizi marka şehirler haline getirmeyi hedeflediğimiz bir kültür ve turizm atılımı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bildiğiniz gibi her zaman ifade ediyorum; biz, insanlığın karşılaştığı her türlü zorluğa karşı, kültürün ve sanatın iyileştirici yanına, dünyayı güzelleştirici etkisine sonuna kadar inanıyoruz. Sanat içimizdeki umut ışığını diri tutuyor ve hayatı daha anlamlı bir şekilde yaşamaya imkân sağlıyor. Bu nedenle biz Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak kültürün ve sanatın her alanına yatırım yapmaya devam edeceğiz. Dünyanın en önemli sanatçılarını milletimizle buluşturmayı sürdüreceğiz. Kültür ve sanat alanındaki planlamalarımızla yeni sanatçıların yetişmesine imkân sağlayacak altyapıları kurmayı asla ihmal etmeyeceğiz” dedi.

77 NOKTADA 285 ETKİNLİK

Bakan Ersoy sözlerine şöyle devam etti: Bu yıl ikinci kez Türkiye Kültür Yolu Festivali rotasında yer alan Antalya’da festivalimiz, bugün başlayacak ve tam 9 gün sürecek. 10 Kasım Pazar gününe kadar konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle sanatseverlerimizi buluşturacağız. Festival kapsamında şehrin çeşitli noktalarında bulunan farklı mekanlardaki etkinliklerde sanatçılarımız, Antalyalılar ile yerli ve yabancı ziyaretçilerimizle buluşacak. Festivale ev sahipliği yapan etkinlik merkezlerinin yanı sıra Antalya’mızın ekonomik, tarihi, kültürel ve turistik değerlerini ve imkanlarını da bu vesileyle daha da görünür kılmayı hedefliyoruz. Düzenlenen etkinlikler ve tanıtımlarla Antalya’mızın tarihteki, ekonomimizdeki, turizmimizdeki, kültür ve sanat hayatımızdaki önemini de özellikle vurgulayacağız. Festival kapsamında 77 ayrı noktada toplam 285 etkinlik gerçekleştiriyoruz. Şehrin sahip olduğu kültür-sanat mekanlarının, müze ve ören yerlerinin büyük bir kısmı festivalimize ev sahipliği yapacak ve sanatseverlerimizi misafir edecek.”

KONYAALTI’NDA ÇOCUK KÖYÜ

Bu kapsamda Konyaaltı Beach Park’a bir ana sahne kurulduğunu vurgulayan Ersoy, “Yine Konyaaltı’nda oluşturacağımız Çocuk Köyü’nde çocuklarımıza yönelik birbirinden eğlenceli etkinlikler, atölyeler, oyunlar ve tiyatrolar hazırladık. Dokuz gün boyunca çocukların ekranlardan tanıdığı çizgi film karakterlerinin sahne gösterileri, panayır çadırları, tematik oyun alanları, müzik, drama, dans, bale ve resim gibi sanat eğitimlerinin yapıldığı aktivite çadırları festival boyunca çocuk köyünde olacak.

Halk müziğinden tasavvuf musikisine, klasik müzikten operaya, popüler müzikten dünya ezgilerine ve tiyatroya kadar geniş bir yelpazede halkımızı farklı mekanlarda sahne performanslarıyla buluşturacağız. Devlet Tiyatroları ile Devlet Opera ve Balesi’nin sezon boyunca kapalı gişe sahnelenen oyunları ve performanslarının da festivalde olacağının müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Şehrin çeşitli noktalarında da dijital sanattan geleneksel sanatlara kadar ilgi çekecek ve zihinlere kazınacak çeşitli sergilerimiz olacak. Sergilerin olduğu etkinlik mekanlarımız festival süresince her yaştan sanatseverin katılabileceği heykel, resim, ebru, moda, çini gibi farklı alanlarda sanat atölyelerine ve workshoplara da ev sahipliği yapacak.

Hafta boyunca sinema etkinliklerimiz de sinemaseverlerle buluşacak. Ayrıca son 7 yılda 61 şehir 358 ilçede toplam 895 bin izleyiciyle buluşan Gezen Sinema Tırımız da yine Antalyalı sinemaseverlerin hizmetine sunulacak. Festival süresince şehrin farklı noktalarında kültürümüzü, şehrimizi daha yakından tanımaya imkan sağlayan gezilerimiz de olacak.

Bildiğiniz gibi Antalya, coğrafyası ve gelenekleri itibariyle gastronomisi ve coğrafi işaretli ürünleriyle de öne çıkan bir şehrimiz. Antalya’da tam 13 noktayı Festival Lezzet Durağı olarak belirledik.
Belli kriterlerle belirlediğimiz bu noktalarda asırlara dayanan, lezzetleri hikayesiyle, malzemesiyle ziyaretçilerimiz deneyimleme imkanına sahip olacaklar.

Ayrıca, şu an insanlık tarihinin en büyük saldırılarından birine maruz kalan Filistin’i de unutmadık. Filistin davasına vurgu yapan karikatürleriyle dikkat çeken Naci El Ali’nin, özgürlük mücadelesinin sembollerinden biri haline gelen “Hanzala” karakterlerinden oluşan sergisi da Karatay Medresesi’nde görülebilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak kültür ve sanat hayatına her alanda katkı sağlamaya devam edeceğimizi belirterek, bu etkinliklere katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Antalya Kültür Yolu Festivali’nin hayırlı olmasını diliyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Bakan Ersoy ve beraberindeki heyet Festival kapsamındaki Antalya Arkeoloji Müzesi’nde; “Kaçış Yok” Sergisi ve Aydın Yalçınkaya’nın “Sürdürülebilir Gelecek” Sergisi’ni de ziyaret etti.

Antalya Kültür Sanat’ta (AKS) Frida Kahlo’nun Günlükleri ve Hadrian Kapısı Art Meydan’ı ziyaret eden protokol, Hadrian Kapısı Art Meydan Sanatçı Buluşmaları’nda “Simitçi Mıstık Gallery’de Tufan Dağıstanlı Sergisi’ni Casa Sur’da Ozan Oganer&Cengiz Yatağan Heykel Yerleştirmesini ve Hadrian Kapısı’nda Haşime Altaylı’nın “Akıntıya Karşı” Sergisi’ni inceledi.

Bakan Ersoy ve beraberindeki protokol, Akmed Suna & İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi’nde Refik Anadol’un “Yeryüzü Rüyaları: Anadolu” dijital sergisini de ziyaret ettikten sonra, Türkan Şoray Kültür Merkezinde Bulunan Picasso ve Andy Warhol sergilerini inceledi.

SON DURAK ANTALYA

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin on altıncı ve son durağı Türkiye’nin turizm başkenti Antalya oldu.

2-10 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek Antalya Kültür Yolu Festivali süresince Antalya, geniş kapsamlı kültürel ve sanatsal etkinliklerle katılımcılarına dolu dolu bir program sunarak, 9 gün boyunca birbirinden farklı etkinlik ve deneyimlere ev sahipliği yapacak.

Bu yıl ikinci kez Türkiye Kültür Yolu Festivali rotasında yer alan Antalya’da festival süresince konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle sanatseverler kültür sanatla buluşacak. Festival kapsamında şehrin çeşitli noktalarında bulunan farklı mekanlardaki etkinliklerde sanatçılar Antalyalılarla bir araya gelecek. 80’e yakın noktada düzenlenecek olan 300’den fazla etkinlikle Antalya’nın doğal güzellikleri ve tarihi değerleri daha da görünür ve bilinir kılınacak.

Festival süresince şehrin dört bir yanında düzenlenecek konserlerde Antalyalılar doyasıya eğlenecek. Konyaaltı Beach Park’a kurulacak ana sahnede; Murat Boz, Ebru Yaşar, Emir Can İğrek, Gökhan Türkmen, Fatma Turgut, Haluk Levent, Norm Ender ve Simge sevenleriyle bir araya gelirken farklı sanatçılar da çeşitli mekanlarda festival kapsamında sanatseverlerle buluşacak.

Aspendos Antik Kenti; 7 Kasım Perşembe günü Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte Türk müzikseverlerin yakından takip ettiği, yaşayan en büyük caz müzisyenlerinden biri kabul edilen Grammy ödüllü trompet virtüözü, besteci Chris Botti konserine ve 8 Kasım 2024 Cuma günü dünyaca ünlü dans topluluğu Anadolu Ateşi gösterisine ev sahipliği yapacak.

SANATLA DOLU ANTALYA: SİNEMA, KONSER, OPERA, BALE VE TİYATRO

Halk müziğinden tasavvuf musikisine, klasik müzikten operaya, popüler müzikten dünya ezgilerine ve tiyatroya kadar geniş bir yelpaze ile Antalyalılar festival alanlarında sahne performansları ile buluşacak. Devlet Tiyatroları ile Devlet Opera ve Balesi’nin sezon boyunca kapalı gişe sahnelenen oyunları ve performansları da festivalde yer alacak.

Haşim İşcan Kültür Merkezi Antalya Devlet Opera ve Balesi Sahnesi’nde; Antalya Devlet Opera ve Balesi; “Gala Bale” temsili, çocuk oyunu “Rapunzel” ve “Tosca” operası, Samsun Devlet Opera ve Balesi ise “Son Veda: Beni Hatırlayınız” anlatımlı konseri ile sanatseverlerle buluşacak.

Devlet Tiyatrolarının da önemli temsilleri festivale renk katacak. Haşim İşcan Kültür Merkezi Antalya Devlet Opera ve Balesi Sahnesi’nde; İstanbul Devlet Tiyatrosu, “Acaibü’l Temaşa” ve “Lysistrata”, Ankara Devlet Tiyatrosu; “Yüzyıllık Destan: Ateş” temsilleri ile festivalde yer alacak.

Side Antik Kenti Tiyatro Sahnesi’nde; Anjelika Akbar konseri, Homeland “Serkan Çağrı-Tuluğ Tırpan” konseri, “Aspendos Ensemble” Antalya Devlet Opera ve Balesi konseri, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın Hollanda Büyükelçiliği ile birlikte düzenlediği “Türkiye-Hollanda/100 Yıllık Dostluk Konseri” sanatseverlere müzik ziyafeti sunacak.

Cumhuriyet Meydanı’nda; 3 Kasım Pazar ve 6 Kasım Çarşamba günleri 3’üncü Piyade Eğitim Tugayı Bölge Bando Komutanlığı konseri gerçekleşirken, Aslı Hünel, Şükriye Tutkun, Dolapdere Big Gang konseri, Oğuz Aksaç, Tuğba Özerk ve “Güneş Ülke Anadolu” konseriyle Tuluyhan Uğurlu sevenleriyle bir araya gelecek.

Haşim İşcan Kültür Merkezi Antalya Devlet Opera ve Balesi Sahnesi’nde; Alagöz Dans Topluluğu’nun ‘’Destanların Dansı’’ gösterisi, Kepez Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde; Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın “Atatürk’ü Anma Konseri” gerçekleşecek. Re22 Kültür Sanat’ta ise “Ayşe’nin Dansı” konseriyle, Hatice Doğan Sevinç ve Cameratalia Quintet sanatseverlerle buluşacak.

DÜNYACA ÜNLÜ SERGİLERLE ŞEHRİN DÖRT BİR YANI SERGİ ALANI

20. yüzyılın en parlak sanatçılarından biri olarak kabul edilen, sıradan nesneleri ve ünlüleri sanatın merkezine taşıyan Pop Art hareketinin öncüsü ‘’Andy Warhol’un Warhol’un Dünyası–Pop Art’ın İkonu Sergisi’’ festival kapsamında Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde olacak. Bu yıl festivalin önemli yıldızlarından biri de Pablo Picasso. Türkan Şoray Kültür Merkezi 20. yüzyılın en önemli sanatçıları arasında yer alan Picasso’nun 80’den fazla eserinin yer aldığı ‘’Resimden Seramiğe Bir Serüven: Pablo Picasso Sergisi’’ne ev sahipliği yapacak. Frida Kahlo’nun kişisel günlüklerinden esinlenerek hazırlanan, onun içsel dünyasına ve sanatsal yolculuğuna derin bir bakış sunan ve dünya çapında büyük ilgi gören “Frida Kahlo’nun Günlükleri Sergisi’’ Antalya Kültür Sanat’ta (AKS) olacak. Dünyaca ünlü dijital sanatçı Refik Anadol’un “Yeryüzü Rüyaları: Anadolu” eseri ise Suna & İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi’nde görülebilecek.

Şehrin farklı noktalarında dijital sanattan geleneksel sanata ilgi çekecek ve zihinlere kazınacak çeşitli sergiler de sanatseverleri ağırlayacak.

Hadrian Kapısı dokuz gün boyunca; resim meraklılarının büyük ilgi gösterdiği ARTMEYDAN etkinliğine ev sahipliği yapacak. Haşime Altaylı’nın “Akıntıya Karşı” eser yerleştirmesi de burada görülebilecek.

Karatay Medresesi; Filistin davasına vurgu yapan karikatürleriyle dikkat çeken Naci El Ali’nin, özgürlük mücadelesinin sembollerinden biri haline gelen “Hanzala” karakterlerinden oluşan ‘’Naci El-Ali’den Hanzala’’ Sergisi’ni ağırlarken, Side Antik Tiyatrosu Hakan Yılmaz’ın “Narlı Kentin Hikayesi” dijital sergisine ev sahipliği yapacak.

Antalya Arkeoloji Müzesi; Beste Alperat’ın Heykel Yerleştirmesi, “Kaçış Yok” Sergisi ve Aydın Yalçınkaya’nın “Sürdürülebilir Gelecek” Sergisi’ne sahne olacak.

Antalya Nekropol Müzesi; Cem Güney Çevikbaş’ın sergi ve atölye çalışması “Lykia Atları”na ev sahipliği yaparken, Akdeniz Üniversitesi Olbia Sanat Galerisi’nde ‘’Coğrafya Geleneğin Kaderi: Antalya’’ Sergisi ziyaretçileriyle buluşacak.

Casa Sur Antalya Bahçesi’nde ‘’Ozan Oganer ve Cengiz Yatağan’ın Heykel Yerleştirmeleri’’ ve Emel Mülayim’in “Yaşamın Halleri” eserleri yer alacak.

Mevlevihane Müzesi; Dr.Züleyha Zor’un Tezhip Sergisi’ne, Saat Kulesi ise; Hakan Yılmaz’ın dijital yerleştirmesi “Zamanın Hüneri”ne ev sahipliği yapacak.

Olgunlaşma Enstitüsü’nde; “Antalya Endemik Çiçekler Kostüm Sergisi”, “Antalya Kuşları Minyatür Sergisi” ve “Ayşe Taç ile Döşemealtı Halısı Dokuma Atölyesi” meraklılarıyla buluşacak.

“Su Altının Süper Kahramanları Sergisi” Antalya Aquarium’da görülebilecek. Orkun Ozan Sanat Galerisi; Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan’dan “Kişisel Sergi”ye, Himmet Öcal Khan Sanat Galerisi; Himmet Öcal’ın “İmoga’dan İzler” Sergisine, Bülent Ecevit Kültür Merkezi ise Sinan Demir’in “Doğanın Belleğinde Uyuyanlar” Sergisi ve Workshop’u ile Selma Gençel’in “Seramik Sergisi”ne ev sahipliği yapacak.

7 Mehmet Restaurant’ta; “Atatürk’ün Antalya Fotoğrafları” Sergisi, Simitçi Mistik Gallery’de; “Antalya’nın Denizden Görünümü” Sergisi, Kaleiçi Orient Bazarr Halı ve Kilim Mağazası’nda; “Bağımsız Sanat Hareketi Resim Sergisi”, “Geçmiş Zaman Olur ki” Sergisi, Cleopatra Ink’te ise “İnsan Buradaydı-Sürdürülebilir Sanat” eseri görülebilecek. Kültür Ağacı Sergisi de Antalya Havalimanı’nda sergilenecek.

The Sudd Coffee Kaleiçi; Ali Şentürk’ün yerleştirmesi “İsimsiz”e sahne olurken, Tekelioğlu İl Halk Kütüphanesi’nde; “Antalyalı Minyatürler” Sergisi ziyaretçilerle buluşacak.

Sergilerin olduğu etkinlik mekanları festival süresince her yaştan sanatseverin katılabileceği heykel, resim, ebru, moda, çini gibi farklı alanlarda sanat atölyelerine ve workshoplara da ev sahipliği yapacak.

SİNEMA VE FOTOĞRAF TUTKUNLARINA ÖZEL ETKİNLİKLER

Fotoğrafçılık ile ilgili etkinlikler de festivalde Antalyalı fotoğraf severleri bekliyor. Festivalin ilk günü 2 Kasım Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda FOTOMARATON etkinliği gerçekleştirilecek. 3 Kasım Pazar günü de Serhan Serter ve Seyit Konyalı söyleşisi sonrası FOTOMARATON Ödül Töreni’nde kazananlara ödülleri takdim edilecek. Foto Muhabirleri Derneği’nin ‘’Türkiye’nin Güzellikleri Fotoğraf Sergisi’’ Cumhuriyet Meydanı’nda fotoğraf meraklılarını ağırlayacak.

Hafta boyunca sinema etkinlikleri de sinemaseverlerle buluşacak. Festivalin ilk günü olan 2 Kasım Cumartesi Günü ünlü sanatçı Türkan Şoray kendi adını taşıyan Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde Sinema Genel Müdürü Birol Güven’in moderatörlüğünde gerçekleşecek söyleşide sevenleriyle buluşacak

3 Kasım Pazar günü saat 16.00’da Paribu Cineverse Antalya Migros’taki 8’nolu salonda “Farha” filminin Türkçe alt yazılı gösterimi olacak. Film gösteriminin ardından yönetmen Darin J. Sallam, yönetmen Faysal Soysal’ın moderatörlüğünde kendi sinema yolculuğunu ve Filistin sinemasını anlatacak. TÜRSAK 20.Çocuk Filmleri Festivali kapsamında 2-6 Kasım tarihlerinde Paribu Cineverse Antalya Migros’ta film gösterimleri ve atölye etkinlikleri düzenlenecek. 10 Kasım Pazar günü ise Huzurevi sakinleri için “Son Akşam Yemeği” film gösterimi gerçekleştirilecek. Farklı kütüphanelerde çocuklar için “Çocuklara Yönelik Film Saati” etkinliği yapılacak.

Gönül Dağı Oyuncuları, Ege Ayda, Eser Eyüboğlu ve Ahmet Yavuz Sepetçi de Festival kapsamında sevenleriyle buluşacak.

“TURSAK ile Çocuk Filmleri Festivali”nde birbirinden eğlenceli filmler, Paribu Cineverse Antalya Migros’ta gösterimde olacak.

Yeşilçam’ın ünlü ismi Ediz Hun, Antalya Kütüphanesi Konferans Salonu’nda Rıfat Becerikli moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirecek.

“Gezen Sinema; Açık Hava konseri ve Film Gösterimleri” etkinlikleri de 2-6 Kasım tarihlerinde Antalya’nın ilçelerini dolaşacak.

SÖYLEŞİ, KONFERANS, ÇALIŞTAY VE DİĞER ETKİNLİKLER

Birçok önemli ve alanında başarılı isim birbirinden farklı konulardaki etkinliklerde sevenleri ve ilgilileriyle bir araya gelecek.
“Yaşayan Miras Söyleşisi ve Çalıştayı” düzenlenirken, “Geleceğe Miras Projesi Konuşmaları”nda Prof.Dr. Nevzat Çevik Prof Dr. Feriştah Alanyalı ve Prof. Dr. H. Ertuğ Ergürer konuşmacı olarak yer alacak. “Boran Eser Kavaz ile Antalya Söyleşileri”, “Emin Altıner Antalya Yakın Tarih Söyleşisi”
“Atatürk ve Karaalioğlu Parkındaki Çitlembik Ağacı Atatürk’ü Anma Gezisi ve Söyleşisi”, Barış Enes Arıkan ve Sinem Demirtaş ise “Duygu Düzenleme ve Farkındalık” söyleşileriyle meraklılarıyla buluşacak.
Tekelioğlu Halk Kütüphanesi’nde “Fadime Subaşı ile Çocuk Edebiyatı üzerine Söyleşi” ve Tahsin Barış ile “Oyunculuk Üzerine Bir Söyleşi” etkinlikleri gerçekleşecek. Terracity AVM’de “Sen De Çal” standı festival boyunca amatör sanatçıları ağırlayacak.

ÇOCUKLAR İÇİN FESTİVAL

Festival boyunca Konyaaltı Beach Park’a kurulacak Çocuk Köyü’nde çocuklara yönelik birbirinden eğlenceli etkinlikler, atölyeler, oyunlar ve tiyatrolar yer alacak.

Lisanslı çocuk oyunları ve sahne showları ile Karagöz Gölge Oyunu, Nasrettin Hoca Müzikali gibi geleneksel etkinlikler de çocuklarla buluşacak. Dokuz gün boyunca çocukların ekranlardan tanıdığı çizgi film karakterlerinin sahne gösterileri, panayır çadırları, tematik oyun alanları, müzik, drama, dans, bale ve resim gibi sanat eğitimlerinin yapıldığı aktivite çadırları festival boyunca çocuk köyünde olacak.

Farklı müzeler ve etkinlik noktalarında çocukların becerilerini geliştirecek ve geleneksel sanatlara olan ilgilerini artıracak farklı etkinliklere de imza atılacak. Antalya Arkeoloji Müzesi Konferans Salonu’nda; “Karagöz Yüzsüz Deli Hırsız” Gölge Oyunu gösterimi gerçekleşirken Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde “Picasso Çocuk Atölyesi” düzenlenecek.

REKLAM ALANI