enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
39,7225
EURO
45,6845
ALTIN
4.297,43
BIST
9.203,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
29°C
İstanbul
29°C
Açık
Salı Parçalı Bulutlu
31°C
Çarşamba Açık
32°C
Perşembe Açık
32°C
Cuma Parçalı Bulutlu
33°C

İzmit’ten İznik’e tarihi yürüyüş

İzmit’ten İznik’e tarihi yürüyüş
REKLAM ALANI
2 Mayıs 2025 17:09
5
A+
A-

Kocaeli’de İzmit Belediyesi, “Nikomedia’dan İzmite Zaman Yolculuğu Festivali” kapsamında Hoşgörü Fermanı’nın izini sürerek İzmit’ten İznik’e tarihi bir yürüyüş gerçekleştirdi

KOCAELİ (İGFA) – Tarih ve spor kenti İzmit’te hoşgörü yolu kültür rotası etkinlikleri devam ediyor.

İzmit Belediyesi, yürüyüş kulüpleri temsilcileri ve üniversite öğrencileriyle birlikte “Nikomedia’dan İzmite Zaman Yolculuğu Festivali” kapsamında 1714 yıl önce Nikomedia’dan (İzmit) yola çıkan ve dünya tarihine hoşgörünün ilk resmi belgesi olarak geçen 311 tarihli Hoşgörü Fermanı’nın izini sürerek tarihsel bir yürüyüş gerçekleştirdi.

İzmit’ten İznik’e tarihi yürüyüş

HOŞGÖRÜ YOLUNDA UNUTULMAZ BİR YÜRÜYÜŞ

İzmit-Nikomedia’dan başlayarak İznik’e (antik Nikea) uzanan bu sembolik yürüyüşte hoşgörü yolunun İznik Rotasında 6 kilometrelik etapta Elbeyli köyünde yer alan dikilitaş ve anıt ağaç ziyaret edildi. Katılımcılara İznik Orhan Camii’nde son bulan Hoşgörü Yolu anlatıldı. Zeytin bahçeleri arasında muhteşem bir manzarada yürüyüş son buldu.

Yürüyüşün ardından, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı uzmanları, Turizm ve Tanıtım Şube Müdürü ve uzman rehberler eşliğinde katılımcılarla birlikte Başta fermanın ulaştığı tarihi mekânlar olmak üzere, Ayasofya Orhan Camii, surlar, çini atölyeleri ve diğer anıtsal yapılar gezildi.

İzmit’ten İznik’e tarihi yürüyüş

İzmit Belediyesi Başkan Yardımıcısı Yaşar Kardaş Hoşgörü Parşömenini, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtım Daire Başkanlığı Turizm ve Tanıtma Şube Müdürü Ercüment Yılmaz’a teslim etti.

REKLAM ALANI