enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,3197
EURO
43,7661
ALTIN
4.108,29
BIST
9.361,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Çok Bulutlu
21°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
14°C
Pazar Açık
15°C
Pazartesi Az Bulutlu
14°C

SON DAKİKA UYARI :FIRTINA VE KUVVETLİ YAĞIŞ GELİYOR

SON DAKİKA UYARI :FIRTINA VE KUVVETLİ YAĞIŞ GELİYOR
REKLAM ALANI
6 Nisan 2025 18:49
4
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM, İstanbul genelinde beklenen soğuk ve yağışlı hava dalgasına karşı İstanbulluları uyardı. Balkanlar üzerinden gelen sistemin etkisiyle hava sıcaklıklarında ciddi bir düşüş yaşanması bekleniyor.

SICAKLIKLAR KIŞ DEĞERLERİNE GERİLİYOR

Bugün ( 6 Nisan 2025) 17-20 derece arasında seyreden hava sıcaklıklarının, akşam saatlerinden itibaren hızla düşerek 10 derecenin altına ineceği belirtildi. Pazartesi ( 7 Nisan 2025) günü ise sabah saatlerinden itibaren etkisini göstermesi beklenen fırtına ile birlikte sıcaklıkların 5 derecenin altına gerilemesi ve kış aylarını aratmayacak seviyelere düşmesi öngörülüyor.

FIRTINA VE KUVVETLİ YAĞIŞ GELİYOR

AKOM verilerine göre, Pazartesi ( 7 Nisan 2025) sabah saat 08.00’den itibaren Avrupa Yakası’nda, öğle saatlerinden itibaren ise Boğaz çevresi ile Anadolu Yakası genelinde kuvvetli sağanak yağmur geçişleri bekleniyor. Kısa süreli olacağı belirtilen yağışların, metrekareye 15 ila 30 kilogram aralığında düşeceği tahmin ediliyor.

KARLA KARIŞIK YAĞMUR UYARISI

İstanbul’un kuzey bölgeleri ile yüksek kesimlerinde, sağanak yağışların zaman zaman karla karışık yağmur şeklinde görülebileceği belirtildi. Bu durum özellikle sürücüler açısından dikkat edilmesi gereken bir risk unsuru olarak değerlendiriliyor.

AKOM’DAN VATANDAŞLARA ÇAĞRI

AKOM, fırtına (40-70 km/s), ani sıcaklık düşüşü ve sağanak yağmur nedeniyle oluşabilecek su baskınları, ulaşımda aksamalar, çatı uçmaları ve ağaç devrilmeleri gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve hazırlıklı olmalarını istedi. Sabah ve öğle saatlerinde trafiğe çıkacak İstanbulluların güncel hava durumu bilgilerini takip etmeleri gerektiği hatırlatıldı.

Vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlem alması ve mümkünse toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri önerildi.

REKLAM ALANI