enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
25°C
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
27°C

Türkiye’de bir ilk… Asel bebek, bayramı ‘Geçici Koruyucu Aile’de geçirecek

Türkiye’de bir ilk… Asel bebek, bayramı ‘Geçici Koruyucu Aile’de geçirecek
REKLAM ALANI
6 Haziran 2025 12:09
9
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile UNICEF iş birliğinde başlatılan “Geçici Koruyucu Aile Hizmeti” pilot uygulaması Afyonkarahisar’da hayata geçti. Minik Asel, bayramı Akman çiftinin sıcak yuvasında karşılayacak.

ANKARA (İGFA) – Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, UNICEF ve Avrupa Birliği Delegasyonu iş birliğiyle yürütülen “Türkiye’de Koruyucu Aile Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında, Türkiye’de ilk kez uygulanan “Geçici Koruyucu Aile Hizmeti” Afyonkarahisar’da başladı.

Korunmaya muhtaç çocukların kuruluş bakımına alınmadan önce sevgi dolu bir aile ortamında kalmasını amaçlayan model, birkaç günden üç aya kadar sürebilen bir bakım sunuyor.

Pilot uygulama, Ankara, İzmir, Afyonkarahisar, Kahramanmaraş, Mersin, Bursa, Zonguldak, Tekirdağ, Eskişehir, Muş ve Şanlıurfa’da başlatıldı. Afyonkarahisar’da hayata geçen projenin ilk bebeği Asel, Asuman ve Serdar Akman çiftinin geçici koruyucu ailesi oldu.

Türkiye’de bir ilk... Asel bebek, bayramı 'Geçici Koruyucu Aile'de geçirecek

Eğitimlerini tamamlayan Akman çifti, Asel’e evlerini ve gönüllerini açarak bayram sabahını onun gülüşleriyle karşıladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Ayşegül Yıldırım Kara, Genel Müdür Yardımcısı Fatih Pehlivan ve uzmanlar, ilk sözleşme sürecine çevrimiçi katıldı.

REKLAM ALANI