enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
13°C
İstanbul
13°C
Çok Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
12°C
Pazartesi Çok Bulutlu
15°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
20°C

Antalya Kumluca’da binalar depreme dayanıklı hale getirilecek – Birlik Haber Ajansı

Antalya Kumluca’da binalar depreme dayanıklı hale getirilecek – Birlik Haber Ajansı
REKLAM ALANI
6 Şubat 2025 19:14
17
A+
A-

Antalya Kumluca'da binalar depreme dayanıklı hale getirilecek - Birlik Haber Ajansı

ANTALYA-BHA

Antalya’da Kumluca Belediye Başkanı Uzm. Dr. Mesut Avcıoğlu, meclis toplantısında yaptığı açıklamada, ilçede yeni imar planı çalışmalarına başladıklarını ve bu sürecin, deprem gerçeği göz önünde bulundurularak titizlikle yürütüleceğini belirtti.

Kumluca Belediye Başkanı Dr. Mesut Avcıoğlu, yeni bir imar planı çalışmasına başladıklarını belirterek,  6 Şubat Deprem felaketini bir kez daha hatırlayarak, benzer acıların yaşanmaması adına belediye olarak üzerimize düşeni yapacaklarını açıkladı.

Çalışmalar kapsamında bölgenin jeolojik ve ekolojik yapısını detaylı bir şekilde analiz ettirdiklerini kaydeden Başkan Avcıoğlu, “Hangi bölgeler deprem açısından riskli, hangi tür binalar ve temeller daha güvenli olur, bunları belirleyerek hareket edeceğiz. Bundan sonraki tüm planlamalarımızda bu veriler yol gösterici olacak” dedi.

Ayrıca, bu süreçte ilgili kurumlarla iş birliği yaparak gerekli önlemleri hızla hayata geçireceklerini ifade eden Avcıoğlu, “Amacımız, Kumluca’yı depreme dayanıklı ve güvenli bir şehir haline getirmek. Bu doğrultuda çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz” diyerek, belediyenin bu konuda kararlı olduğunu vurguladı.

REKLAM ALANI