enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
12°C
Pazartesi Çok Bulutlu
15°C
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Açık
20°C

MAG mayıs Anneler Günü Özel İçeriğinde Paylaştı.

Annelik bence yeniden doğmak demek. Her şeyi onunla beraber yeniden keşfetmek, insanın özüne tanık olup tüm serüvenini karşılık beklemeden en masum haliyle ince ince işlemek demek.

MAG mayıs Anneler Günü Özel İçeriğinde Paylaştı.
REKLAM ALANI
9 Mayıs 2025 11:52
11
A+
A-

Anneliğin, hayatını yeniden doğmuş gibi keşfetmek olduğunu ifade eden başarılı tiyatrocu Begüm Topçu, çocuklarıyla kaliteli vakit geçirmenin önemini ve annelikle gelen değişimleri MAG mayıs Anneler Günü özel içeriğinde paylaştı.

“Annelik bence yeniden doğmak demek. Her şeyi onunla beraber yeniden keşfetmek, insanın özüne tanık olup tüm serüvenini karşılık beklemeden en masum haliyle ince ince işlemek demek.” açıklamasında bulunan Begüm Topçu sözlerine şöyle devam etti: “Hayata daha anlayışlı, daha şefkatli yaklaşmaya, onu daha yumuşak algılamaya, anlamaya başladım. Yetişkinlerde bile, aslında onların da zamanında çocuk olduğunu bilerek, bunu unutmamız gerektiğini düşünmeye başladım. Bu, düşünce boyutundaki değişimim. Hayatımdaki değişime gelince; değişeceğini biliyordum elbette, konfor alanına ve deliksiz uyuduğum gecelere hasret kalacağımı, kendime vakit ayırmakta zorlanacağımı ama onların dünyamıza girişi en güzel değişim, hayatımın en güzel değişimi.”

Çocukların ismine nasıl karar verdiklerini de paylaşan başarılı tiyatrocu “Bizim sanat merkezimizde eğitim alan beş yaşındaki öğrencimizin ismiydi Masal; Cantuğ’un da benim de çok hoşumuza gitmişti ve ilk defa duymuştuk. Kızımız olacağını öğrendiğimizde hiç tereddüt etmeden “İsmi Masal olsun!” dedik. Annemin ismi kızımda yaşasın diye de Meral Masal koymaya karar verdik. İkinci kızımızın ismi de Duru Peri. Peri ismini ben çok istedim; yine Peri isminde tanıdığım bir kız çocuğu vardı, tam peri kızı gibiydi. Onun ismini de ona çok yakıştırmıştım. Masal’ın bir kardeşinin olacağını öğrendiğimizde Peri olsun istedim, eşimse Duru istiyordu; o zaman ismi Duru Peri olsun dedik.” diye konuştu.

Çocuklarıyla birlikte yapmaktan keyif aldıkları etkinlikleri de paylaşan Topçu “ Ben, evim kirlenmesin, hep düzgün kalsın diyen bir anne değilim. Eğer çok eğleniyorsak, salonumuz dağılabilir; canımız boya yapmak istediyse, masamızın üstüne bir örtü serip dilediğimiz gibi boyalarımızı açıp boya yapabiliriz; kış olsa bile, eğer köpükle oynamak istiyorlarsa diledikleri gibi oynayabilirler; her şey temizlenir, toparlanır, önemli olan kaliteli vakit geçirmek. Zaman zaman açarız müziğimizi, dans ederiz içimizden geldiği gibi.” dedi.

REKLAM ALANI