enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Çok Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Çok Bulutlu
24°C
Cumartesi Çok Bulutlu
21°C

Alaca sergisine yoğun ilgi

Alaca sergisine yoğun ilgi
REKLAM ALANI
18 Mart 2024 06:09
15
A+
A-

Alacadokuma Grubu’nun 3. sergisi, Uluslararası Tasarım Vakfı Meydan Sanat Galerisi ev sahipliğinde sanatseverler ile buluştu.

Şehmus EDİS(MARDİN İGFA)
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, Halı-Kilim ve Geleneksel Kumaş Desenleri Anasanat  Dalı Hoca ve Öğrencilerinin eserlerinden oluşan sergi 29 katılımcının 31 eserinden oluşuyor.
Temel noktası dokuma olan bu sergi ile MSGSÜ, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, Halı-Kilim ve Geleneksel Kumaş Desenleri Anasanat Dalı’nda eğitim gören öğrenciler hocaları ile birlikte üçüncü karma sergilerini gerçekleştirdiler. 

Dokumacılar bu sergide geleneksel dokuma tekniklerinin yanı sıra çağdaş yaklaşımlarını da sunuyorlar.  Sanatçılar sanatın temel öğelerinden biri olan rengi ipliklerle dokusal yüzeylere dönüştürerek farklı yüzey değerlendirmeleri ortaya koymaktadırlar.  Sergi oluşumu,  Deneysel Dokuma dersini alan öğrencilerin dokuma maceralarına devam etme istekleri ve bu konudaki ısrarları sonucunda ortaya çıktı. 

27 öğrenci ve 2 hocanın katılımıyla oluşan karma sergide ortak dil tüm sanatçılar için “İPLİK VE RENK” oldu. Dokumalar, eser sahiplerinin dokumaya çalıştıkları gerçeklikleri, çözümleyemediklerini ya da hayal ettiklerini ifade şekli olarak oluştu. Serbest konuların yanı sıra Mardin’e ait hikâyelerin de tasarıma dönüşüp dokumayla ifade edildiği sergi 15-25 Mart tarihleri arasında sanatseverler için açık kalacak.

REKLAM ALANI