enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Çok Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Çok Bulutlu
24°C
Cumartesi Çok Bulutlu
21°C

Filistin’de yaşananların yalnızca coğrafyanın meselesi olmadığını, insanlığın ortak hafızasından gerçek

Filistin’de yaşananların yalnızca coğrafyanın meselesi olmadığını, insanlığın ortak hafızasından gerçek
REKLAM ALANI

Bilim Fatih ile Fatih Merkez Kütüphanesi’nin ortak çalışmasıyla hazırlanan “Filistin İçin Umut ve Direniş Sergisi”, kütüphanenin sergi alanında ziyaretçilere açıldı. Sergi, Filistin’de yaşanan insanlık dramını sanatın evrensel diliyle aktararak, izleyicilere hem duyarlılık hem de ortak bir vicdan çağrısı taşıyor.

 

“Filistin İçin Umut ve Direniş Sergisi” Fatih Merkez Kütüphanesi nde Ziyarete Açıldı

Fatih Belediyesi Bilim Fatih ve Fatih Merkez Kütüphanesi iş birliğiyle düzenlenen “Filistin İçin Umut ve Direniş Sergisi”, kütüphane salonlarında sanatseverlerin ilgisine sunuldu. Sergi, günümüzün en acil insani meselelerinden biri olan Filistin gerçeğini, sanatın dönüştürücü gücü aracılığıyla ele alıyor.

Serginin merkezinde Fatih’te öğrenim gören ortaokul öğrencilerinin hazırladığı kolaj çalışmaları bulunuyor. Çocukların titizlikle ortaya koyduğu eserler bir resim çalışmasının ötesinde, vicdani bir duyarlılığın göstergesi niteliğinde. Öğrenciler Filistin halkının yaşadığı zorluklara dikkat çekmek için barışın ve direnişin simgelerini seçerek eserlerine işledi. Zeytin dalları bir direnişin köklerini, güvercinler özgürlüğün özlemini, çocuk figürleri ise geleceğe dair umudu simgeledi. Bu çalışmalar küçük yaşlardan itibaren sanatın genç zihinlerde nasıl bir empati ve sorumluluk duygusu geliştirdiğini ortaya koyuyor.

Serginin bir diğer dikkat çekici bölümü sanatçı Zeynep Hilal Şimşek’in eserleri oldu. Şimşek, “Kökler ve Umut” ile “Barışa Nakşedilen Vuslat” adlı eserlerinde geleneksel minyatür ve tezhip sanatının incelikli estetiğini güncel bir meseleyle buluşturdu. Sanatçının kullandığı geleneksel motifler ve modern yorumlar izleyiciye hem tarihin sürekliliğini hem de bugünün aciliyetini hissettiriyor. Filistin’in köklü tarihinden süzülen dayanıklılık Şimşek’in eserlerinde yeniden hayat bulurken; barışın ve yeniden doğuşun umudu sanatın diliyle ifade ediliyor.

Fatih Merkez Kütüphanesi’nde açılan sergi, yalnızca bir sanat etkinliği değil, aynı zamanda bir bilinçlenme platformu olarak öne çıkıyor. Çocukların üretimlerinin görünür kılınması onların yalnızca sanatçı kimliklerini değil, aynı zamanda geleceğin duyarlı bireyleri olarak toplumsal sorumluluklarını da pekiştiriyor. Sergiye gelen ziyaretçiler eserler aracılığıyla Filistin’de yaşananların yalnızca uzak bir coğrafyanın meselesi olmadığını, insanlığın ortak hafızasında canlı tutulan bir gerçek olduğunu hissediyor.

“Filistin İçin Umut ve Direniş Sergisi”, sanatın en güçlü işlevlerinden birini hatırlatıyor: ortak acıları görünür kılmak, barışa dair özlemi paylaşmak ve insanlığın ortak değerlerine sahip çıkmak. Bu sergiyle Fatih Belediyesi, sanatı yalnızca bir estetik alan değil; vicdanı, umudu ve adaleti besleyen evrensel bir dil olarak topluma taşıyor.

REKLAM ALANI