enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
25°C
İstanbul
25°C
Çok Bulutlu
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
20°C

İstanbul, 2026’da ITS Avrupa Kongresi’ne hazırlanıyor

İstanbul, 2026’da ITS Avrupa Kongresi’ne hazırlanıyor
REKLAM ALANI
19 Haziran 2025 14:19
16
A+
A-

İstanbul, 27-29 Nisan 2026’da Avrupa’nın prestijli teknoloji ve ulaşım etkinliği ERTICO ITS Avrupa Kongresi’ne ev sahipliği yapacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İSBAK AŞ öncülüğünde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek kongre, 50’den fazla ülkeden 3 binden fazla katılımcıyı ağırlayacak. Etkinliğin tanıtımı Artİstanbul Feshane’de yapıldı.

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul, 2026’da “İnovasyona Köprü Olmak: Entegre, Güvenli ve Kesintisiz Mobilite” temasıyla düzenlenecek ERTICO ITS Avrupa Kongresi’ne hazırlanıyor. İBB’nin liderliğinde ve İSBAK AŞ’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek etkinliğin tanıtım toplantısı, 18 Haziran 2025’te Artİstanbul Feshane’de düzenlendi. Toplantıya yerli ve yabancı sektör temsilcileri katılırken, ERTICO CEO’su Joost Vantomme, İSBAK Genel Müdür Vekili Erdem Samut ve İBB Başkan Vekili Nuri Aslan konuşma yaptı.

“İSTANBUL’UN KÜRESEL ROLÜ PEKİŞECEK”

İBB Başkan Vekili Nuri Aslan, konuşmasına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun selamlarını ileterek başladı. “İstanbul, tarihte ulaşım sistemlerine öncülük etmiş bir kent. Tünel Metrosu, dünyanın en eski ikinci metrosu olarak hazinemizdir,” diyen Aslan, 2022’den beri ERTICO ile sürdürülen iş birliğinin İstanbul’u akıllı şehir haline getirme hedefini desteklediğini belirtti. Aslan, “Bu kongre, İstanbul’un dünyaya tanıtımına katkı sağlayacak, yatırım fırsatları yaratacak ve uluslararası diplomaside stratejik rolünü güçlendirecek. ITS Avrupa Kongresi İstanbul’a hayırlı olsun,” dedi.

İstanbul, 2026’da ITS Avrupa Kongresi’ne hazırlanıyor

İŞ BİRLİĞİ RESMİYET KAZANDI

Tanıtım toplantısının ardından ERTICO ve İSBAK AŞ arasında iş birliği protokolü imzalandı. Bu imza, İstanbul’un 2026 kongresine ev sahipliğini resmiyete kavuştururken, kentin akıllı ulaşım sistemlerindeki vizyonunu vurguladı.

27-29 Nisan 2026’da İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek kongre, düşünce liderleri, girişimciler, kamu yöneticileri ve uzmanları bir araya getirecek.

Akıllı ulaşım teknolojilerinin sergileneceği etkinlik, İstanbul’un kültürel mirası ve girişimcilik ekosistemini de tanıtacak.

REKLAM ALANI