enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Çok Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Marmaris’in 150 yıldır susuz olan köyleri suya kavuştu

Marmaris’in 150 yıldır susuz olan köyleri suya kavuştu
REKLAM ALANI
21 Temmuz 2024 21:55
35
A+
A-

Muğla’nın Marmaris ilçesinde geçen aralık ayında yapımına başlanılan Bozburun Yarımadası Su Hattı Projesinin ilk aşamasında Turunç Beldesi mahallesi, Osmaniye ve Bayır köylerine su verilmeye başlandı.

Ata SEVGİ/ AjansCANKA (MUĞLA İGFA)
Halk arasında yaklaşık 150 yıldır susuz olduğu konuşulan, Bozburun Yarımadası köylerini kapsayan; kaynağı Marmaris Atatürk Barajı’ndan sağlanan ve son aşamasına gelinen projede, önümüzdeki iki hafta içinde de Taşlıca Köyü başta olmak üzere, Söğüt köyü, Bozburun beldesi mahallesi ve Selimiye köyü de suya kavuşacak.

Marmaris'in 150 yıldır susuz olan köyleri suya kavuştu

Muğla Büyükşehir Belediyesinin geçen yıl ihale ettiği ve 2 Aralık’ta inşaasına başlanılan; yaklaşık 150 yıldır susuzluk çeken Taşlıca köyü, Söğüt köyü, Bozburun beldesi, Selimiye köyü, Bayır köyü ve Osmaniye Köyü’nün su sorununu bitiren Bozburun Yarımadası Su Hattı Projesi’nde mutlu sona gelindi.

Marmaris'in 150 yıldır susuz olan köyleri suya kavuştu

BAŞKAN ARAS’A SÖZÜM VAR 15 AĞUSTOS’TAN ÖNCE KÖYLER SUYA KAVUŞACAK

Bozburun Yarımadası İçme Suyu Temin İşi ihalesini alan Atilla İnşaat Yetkilisi ve Proje Koordinatörü İnşaat Mühendisi Ercan Aytekin, AjansCANKA’ya özel yaptığı açıklamada; Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a, 15 Ağustos’ta bu proje inşaatın tamamını bitirip köylerin suya kavuşacağına dair söz verdiklerine dikkat çekerek; “Geçen yıl 2 Aralık’ta yapımına başladığımız projemizde; toplamda yaklaşık 45 kilometre boru hattı döşüyoruz. Projemizde 3 su deposu, enerji nakil hatları ve  elektrik trafoları bulunmaktadır.

Marmaris'in 150 yıldır susuz olan köyleri suya kavuştu

Bugün itibarıyla 6 kilometrelik bir hattımız kaldı. Bunu da 15 – 20 gün içinde bitirmeyi planladık. Söğüt mahallesi Bozburun mahallesi gibi turizm mahallelerinde çalışmaları tamamladık, sadece Bayır Söğüt arasında dağ yolunda bir 6 kilometrelik hattımız kaldı.

Marmaris'in 150 yıldır susuz olan köyleri suya kavuştu

Yaklaşık bir 15 günlük çalışmayla bu işi tamamlayarak, yarımadanın yıllardır beklenen su sorununu çözmüş olacağız.” dedi.  

 

REKLAM ALANI