enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
11°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
13°C
Pazar Hafif Yağmurlu
12°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
14°C

RTÜK’ten ‘çatışma anı görüntüleri’ uyarısı ardından yayın yasağı geldi!

RTÜK’ten ‘çatışma anı görüntüleri’ uyarısı ardından yayın yasağı geldi!
REKLAM ALANI
8 Eylül 2025 16:39
5
A+
A-

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, İzmir Balçova’daki polis merkezine düzenlenen saldırıda şehit olan emniyet mensuplarına rahmet diledi, yayıncıları resmi açıklamalara riayet etmeye ve teyitsiz bilgi paylaşmamaya çağırdı. İzmir 5. Sulh Ceza Hakimliği’nce olayla ilgili yayın yasağı geldi.

İSTANBUL (İGFA) – Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, İzmir’in Balçova ilçesindeki Salih İşgören Polis Merkezi’ne düzenlenen ve iki polisin şehit olduğu silahlı saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı. Şahin, “Balçova’da polis merkezine yönelik gerçekleşen menfur saldırı sonucu şehit olan kahraman emniyet mensuplarımıza Allah’tan rahmet; yakınlarına başsağlığı, yaralı güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Böylesi kritik ve acı verici dönemlerde medya kuruluşlarının sorumluluğuna dikkat çeken Ebubekir Şahin, “Yayıncılarımızın, resmi makamlar tarafından yapılan açıklamalara riayet etmeleri ve teyit edilmemiş bilgileri kamuoyuna aktarmamaları, özellikle çatışma anı görüntülerinin yayına verilmemesi kanuni bir zorunluluktur” uyarısında bulundu.

YAYIN YASAĞI GELDİ!

Öte yandan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine İzmir 5. Sulh Ceza Hakimliği’nin 08.09.2025 tarih ve 2025/10353 D.iş sayılı kararı ile meydana gelen silahlı saldırı olayı ile ilgili olarak görsel, yazılı ve internet ortamındaki her türlü medyada yayın yasağı konulmasına kararı verildi.

Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü ve titizlikle yürütüldüğü kaydedildi.

REKLAM ALANI