enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Salı Az Bulutlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Çok Bulutlu
24°C

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Afyonkarahisar İçin Sarı Kodlu Alarm Verildi!

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Afyonkarahisar İçin Sarı Kodlu Alarm Verildi!
REKLAM ALANI
23 Mayıs 2024 07:55
23
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 23 Mayıs Perşembe gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. 

Türkiye genelinde etkili olan güneşli hava, yerini 71 ilde sağanak yağışa bırakacak. 

İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor. 

Marmara, Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

15 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

Meteoroloji, Zonguldak, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinde kuvvetli yağış uyarısında bulundu. 

Bu bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi. 

Ayrıca, Akdeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’da toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. 

Sıcaklık ve Rüzgar Durumu

Hava sıcaklığının iç kesimlerde mevsim normallerinin 3-5 derece üzerinde, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. 

Rüzgarın, batı kesimlerde kuzeyli yönlerden, diğer bölgelerde batı ve güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun güneybatısında ise kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

#KuvvetliYağış #MeteorolojiUyarısı #SağanakYağış #HavaDurumu #AniSel #TozTaşınımı #TürkiyeHavaDurumu #SarıKodUyarı #YağışUyarısı

REKLAM ALANI