enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
11°C
İstanbul
11°C
Açık
Salı Açık
16°C
Çarşamba Açık
15°C
Perşembe Az Bulutlu
10°C
Cuma Az Bulutlu
11°C

EKONOMİYE TEK KALEM PİZZA DAN YOLA ÇIKARSAK

EKONOMİYE TEK KALEM PİZZA DAN YOLA ÇIKARSAK
REKLAM ALANI
8 Mart 2026 22:02 | Son Güncellenme: 8 Mart 2026 22:05
17
A+
A-

Yolu Temsilcisi Atiye Abla: Kağıt üzerindeki rakamlar ne söylerse söylesin, hayatın içinde başka bir gerçek konuşuyor. Pazara çıkan, markete giren, faturayı eline alan herkes aynı soruyu soruyor; Bu gidişle nasıl geçinilecek?

Enflasyon çoğu zaman istatistiklerle anlatılıyor. Ama vatandaş için mesele rakam değil, mutfaktır. Birkaç yıl önce kolayca alınan birçok ürün bugün düşünülerek sepete giriyor. Maaş aynı hızla artmıyor, giderler ise durmadan yükseliyor.

Bu yüzden insanlar tabloları değil, alışveriş fişlerini konuşuyor. Çünkü hayat pahalılığı rakamlarla değil, doğrudan yaşanan bir gerçektir.

Ekonomi sadece grafiklerden ibaret değildir. Gerçek ekonomi, insanların evinde tencerenin kaynayıp kaynamadığıdır. Ve bugün sokakta konuşulan şey enflasyon değil, hayat pahalılığıdır.

Bugün sıradan bir örnek bile tabloyu anlatmaya yetiyor. Bir pizza, yanında patates ve bir içecek alıyorsunuz; ödediğiniz para neredeyse bin lirayı buluyor. Asgari ücret yaklaşık 28 bin lira. Yani bir öğün sayılabilecek bu alışveriş, bir aylık emeğin yaklaşık yirmi sekizde biri. Bir insanın bir ay çalışmasının karşılığıyla yalnızca 28 kez pizza yiyebildiği bir hesap, hayat pahalılığının ne kadar ağırlaştığını anlatmaya yetiyor.

Rakamlar tartışılabilir.Ama sofradaki gerçek tartışılmıyor.

İpek Yolu Temsilcisi Atiye Abla: Atiye Danış

REKLAM ALANI