enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
11°C
İstanbul
11°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
12°C
Pazar Hafif Yağmurlu
12°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
14°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C

Dışişleri’nden Afganistan-Pakistan ateşkesi memnuniyeti

Dışişleri’nden Afganistan-Pakistan ateşkesi memnuniyeti
REKLAM ALANI
19 Ekim 2025 12:29
11
A+
A-

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan ve Pakistan’ın Doha’da Türkiye ve Katar arabuluculuğundaki görüşmelerde ateşkesi ve barış mekanizmalarını memnuniyetle karşıladı. Bakanlık, Katar’ın çabalarını takdir ettiğini açıklayarak desteğini sürdüreceğini belirtti.

ANKARA (İGFA)- Dışişleri Bakanlığı, Afganistan ve Pakistan arasında Türkiye ve Katar’ın arabuluculuğunda Doha’da gerçekleştirilen görüşmelerde ateşkes sağlanmasını memnuniyetle karşıladı. Bakanlık, iki kardeş ülke arasındaki barış ve istikrarı güçlendirecek mekanizmaların tesis edilmesini olumlu bulduğunu belirterek, Katar’ın ev sahipliğindeki çabalarını takdir etti.

Dışişleri'nden Afganistan-Pakistan ateşkesi memnuniyeti

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Afganistan ve Pakistan arasında Türkiye ve Katar’ın arabuluculuğunda Doha’da yapılan görüşmelerde ateşkes sağlanması ve iki taraf arasında barış ve istikrarın güçlendirilmesi için mekanizmalar tesis edilmesi kararını memnuniyetle karşılıyoruz. Söz konusu görüşmelere ev sahipliği de yapan Katar’ın çabalarını takdir ediyoruz. Türkiye, iki kardeş ülke arasında ve bölgede kalıcı barış ve istikrar sağlanmasına yönelik çabalara destek vermeye devam edecektir.” ifadelerine yer verildi.

REKLAM ALANI