enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
12°C
İstanbul
12°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
14°C
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
23°C

LGS ikinci örnek soru kitapçıkları yayımlandı – Birlik Haber Ajansı

LGS ikinci örnek soru kitapçıkları yayımlandı – Birlik Haber Ajansı
REKLAM ALANI
10 Şubat 2025 12:14
14
A+
A-

LGS ikinci örnek soru kitapçıkları yayımlandı - Birlik Haber Ajansı

ANKARA-BHA

illi Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılı için sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına yönelik merkezi sınav hazırlıkları kapsamında ikinci örnek soru kitapçıklarını yayımladı. Öğrencilerin LGS’ye hazırlık sürecine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan kitapçıklar, aynı zamanda çözümlü videolarla da destekleniyor.

İkinci örnek soru kitapçıkları, 8. sınıf ders müfredatına uygun olarak hazırlandı. Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden her biri 10 soru, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile İngilizce derslerinden ise her biri 5 soru olmak üzere toplam 45 soru içeriyor. Böylece, bu yıl yayımlanan örnek soru sayısı 90’a ulaşmış oldu.

Sorular, öğrencilerin okuduğunu anlama, problem çözme, analiz yapma ve eleştirel düşünme becerilerini ölçmeye yönelik tasarlandı. Örnek sorulara ve çözümlerine MEB’in resmi YouTube kanalından erişilebiliyor.

REKLAM ALANI