enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
11°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
13°C
Pazar Hafif Yağmurlu
12°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
14°C

Bakan Tunç’tan anayasa açıklaması – Birlik Haber Ajansı

Bakan Tunç’tan anayasa açıklaması – Birlik Haber Ajansı
REKLAM ALANI
18 Ocak 2025 16:23
33
A+
A-

Bakan Tunç'tan anayasa açıklaması - Birlik Haber Ajansı

ANKARA-BHA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye’nin yeni bir anayasayla “Türkiye Yüzyılı”na adım atmak istediğini belirterek, demokratik, sivil ve katılımcı bir toplum sözleşmesinin önemini vurguladı. Amasya’da düzenlenen AK Parti 8. Olağan İl Kongresi’nde konuşan Tunç, iktidarları döneminde milletin talepleri doğrultusunda birçok reforma imza atıldığını ifade etti.

Tunç, Türkiye’nin yargı ve hukuk sistemini daha yüksek standartlara taşımak için çalıştıklarını dile getirerek, “Darbecilerin yazdığı bir anayasayla yol katedemeyiz” dedi. Milletin iradesine sahip çıkacaklarını ve terörle mücadelede kararlılıklarını sürdüreceklerini belirten Tunç, muhalefeti de eleştirerek, yanlış politikalar nedeniyle halktan sürekli tepki gördüklerini söyledi.

Bakan, “Hep milletimizi dikkate alacağız, milli irade noktasında asla taviz vermeyeceğiz” ifadelerini kullanarak, önlerindeki dönemi en verimli şekilde değerlendireceklerini kaydetti.

REKLAM ALANI