enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
11°C
İstanbul
11°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Çok Bulutlu
12°C
Pazar Hafif Yağmurlu
12°C
Pazartesi Çok Bulutlu
14°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C

Bursa’da kadın emeği ARKEOFEST’le değerlenecek

Bursa’da kadın emeği ARKEOFEST’le değerlenecek
REKLAM ALANI
12 Eylül 2025 18:49
9
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kadın derneklerine yönelik ‘Sepet Örücülüğü’ eğitimi düzenledi. Programa yoğun ilgi gösteren kadınlar hem 20-21 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan 4. Bursa Arkeoloji Festivali’nde aktif rol alarak kültürel mirasa sahip çıkacak hem de aile ekonomilerine katkı sağlayacak.

BURSA (İGFA) – Bursa Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı İş ve Meslek Edindirme Şube Müdürlüğü, Sürdürülebilir Etkinlikler Destek Birimi (SEDES) ve Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü iş birliğiyle kadın derneklerine yönelik düzenlenen ‘Sepet Örücülüğü’ eğitimi, yoğun ilgi gördü.

Bursa Kent Akademisi BUSMEK eğitmenleri rehberliğinde yapılan eğitimlerde, tarihi motiflerinden esinlenerek kuş yuvası, başak broş ve dekoratif sepet yapımı gibi özel tasarımlar uygulamalı olarak öğretildi.

Üretim becerilerini geliştiren kadınlar, aynı zamanda bölgenin zengin kültürel mirasının yaşatılmasına da katkı sağlayacak. Eğitimlerin ardından Aktopraklık Höyüğü’nün simgesel motiflerinden ilham alarak hazırlanan sepetler, 20-21 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan 4. Bursa Arkeoloji Festivali’nde sergilenerek satışa sunulacak.

Böylece festivalde aktif rol olacak olan kadınlar, hem kültürel mirasa sahip çıkacak hem de aile ekonomilerine katkı sağlayacak. Kadın derneklerinin üretim gücünü artıracak olan eğitimler, geleneksel el sanatlarının yaşatılmasına da önemli katkı sunacak.

Bursa'da kadın emeği ARKEOFEST'le değerlenecek

Kadınlar adına konuşan Kayapa Kadın Derneği’nden Gülcan Gülyüz ile Kızılcıklı Kadın Derneği’nden Güler Yılmaz, eğitim sürecinin çok verimli geçtiğini belirterek Başkan Mustafa Bozbey’e ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

REKLAM ALANI