enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
11°C
İstanbul
11°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
12°C
Pazar Hafif Yağmurlu
12°C
Pazartesi Çok Bulutlu
15°C
Salı Az Bulutlu
16°C

MEB: Sınav güvenliği zedelenmedi!

MEB: Sınav güvenliği zedelenmedi!
REKLAM ALANI
24 Haziran 2025 19:09
12
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı, 15 Haziran 2025’te yapılan LGS sınavında soru kitapçıklarının sınav bitmeden paylaşıldığı iddialarını yalanladı; sınav güvenliğinin tam sağlandığını duyurdu.

ANKARA (İGFA) – Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bazı basın organları ve sosyal medya platformlarında, 15 Haziran 2025’te gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezî sınavının sözel alan soru kitapçıklarının sınav bitmeden paylaşıldığı ve güvenliği zedelediği yönündeki iddiaları yalanladı. Bakanlık, bu iddiaların asılsız olduğunu ve sınav sürecinin titizlikle yürütüldüğünü açıkladı.

MEB’in açıklamasına göre, LGS sınavı iki oturum halinde uygulandı. Sözel alan oturumu 09.30’da başlayıp 10.45’te sona erdi. Bu oturumun ardından salon yoklama listeleri ve cevap kâğıtları geri açılamayan zarflara yerleştirilerek özel seri numaralı kilitlerle sınav kutularına konuldu. Sayısal alan oturumu ise 11.30’da başlayıp 12.50’de tamamlandı; tüm güvenlik önlemleri eksiksiz uygulandı. Soru kitapçıkları, isteyen öğrenci ve velilere teslim edilmek üzere okullarda bırakıldı.

PAYLAŞIM SAATİ İDDİALARI ÇÜRÜTTÜ

Bakanlık, söz konusu haberlerdeki görsellerde paylaşım saatinin 11.57 olduğunun belirtildiğini, bunun 10.45’te sona eren sözel oturumu etkilemeyeceğini vurguladı. MEB, “15 Haziran 2025’te okullarımızda titizlikle gerçekleştirilen LGS sınavının güvenliğine gölge düşürecek herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır” dedi.

MEB, yalan ve yanlış bilgilerle toplumu manipüle eden, öğrenci ve aileleri endişeye sevk eden bu tür haberlere itibar edilmemesi gerektiğini belirtti. Bakanlık, sınav süreçlerinin şeffaf ve güvenli bir şekilde yürütüldüğünü bir kez daha vurguladı.

REKLAM ALANI