enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
26°C
İstanbul
26°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
29°C

Tarım ÜFE aylık azaldı, yıllık arttı! En yüksek artış yumuşak ve sert çekirdekli meyvelerde

Tarım ÜFE aylık azaldı, yıllık arttı! En yüksek artış yumuşak ve sert çekirdekli meyvelerde
REKLAM ALANI
15 Eylül 2025 11:09
9
A+
A-

Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım-ÜFE) verilerine göre, yıllık değişimde yumuşak çekirdekli meyveler ve sert çekirdekli meyveler yüzde 147,08 ile en yüksek artışı kaydeden alt grup olurken, aylık değişimde tropikal ve subtropikal meyveler yüzde 131,48 ile öne çıktı.

ANKARA (İGFA) – Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos ayına ilişkin Tarım-ÜFE istatistiklerini yayımladı.

Buna göre Ağustos 2025’te tarım sektöründe aylık düşüş gözlenirken, yıllık ve ortalama bazda güçlü artışlar devam etti.

Sektörel bazda bir önceki aya göre tarım ve avcılık ürünleri ile ilgili hizmetlerde yüzde 3,72 azalış, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 1,50 azalış, balık ve diğer balıkçılık ürünleri; su ürünleri; balıkçılık için destekleyici hizmetlerde yüzde 2,67 artış gerçekleşti.

Tarım ÜFE aylık azaldı, yıllık arttı! En yüksek artış yumuşak ve sert çekirdekli meyvelerde

Ana gruplarda aylık değişimler ise tek yıllık (uzun ömürlü olmayan) bitkisel ürünlerde yüzde 0,94 azalış, çok yıllık (uzun ömürlü) bitkisel ürünlerde yüzde 12,25 azalış, canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 1,68 artış olarak kaydetti.

Söz konusu veriler meyve fiyatlarındaki dalgalanmaların endeksi etkilediğini gösterdi.

REKLAM ALANI