enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
11°C
Cumartesi Çok Bulutlu
13°C
Pazar Hafif Yağmurlu
12°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
15°C

Tefecilere geçit yok! 3 ilde 7 tutuklama!

Tefecilere geçit yok! 3 ilde 7 tutuklama!
REKLAM ALANI
9 Mayıs 2025 09:09
10
A+
A-

İçişleri Bakanlığı, tefecilik yapan organize suç örgütüne karşılık 3 ilde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 9 şüpheliden 7’si tutuklandı. Operasyonda 1,2 milyar TL değerinde 75 gayrimenkul ve 34 araca el konuldu.

ANKARA (İGFA) – İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çanakkale merkezli Balıkesir ve Tekirdağ’da “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak” ve “Tefecilik” suçlarına yönelik Jandarmamız tarafından düzenlenen operasyonlarda 9 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, 3 ilde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınanlardan 7’sinin tutuklandığı, 2’sine ise adli kontrol kararı verildiğini açıkladı.

Şüphelilerin faizle borç verdikleri vatandaşları borçlandırarak baskı altına aldıkları, yüksek faizle verdikleri paraların teminatı olarak çek, senet, tapu gibi belgeler imzalattıkları, ödeme yapamayan mağdurlara ait mal varlıklarını tehdit ve baskıyla aldıkları tespit edildiği kaydedildi.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) verileri sonucunda “Suçtan Kaynaklanan Mal varlığı Değerlerini Aklama” ve “Tefecilik” suçunu örgütlü olarak işleyen şüphelilere ait 1 Milyar 250 Milyon TL değerindeki 75 gayrimenkule ve 34 araca el kondu.

Operasyon kapsamında ayrıca 2 bin 478 adet çek ve senet, 10 adet çek defteri ve çok sayıda bilgisayar, cep telefonu, muhtelif doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonu koordine eden Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman Jandarmamızı tebrik ederken, “Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Tefecilere geçit yok” mesajını verdi.

REKLAM ALANI