enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
14°C
İstanbul
14°C
Çok Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
15°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Çok Bulutlu
24°C

Antalya Film Forum’da üç ödül kazanan, San Sebastian Film Festivali’nde WIP Europa bölümü

Antalya Film Forum’da üç ödül kazanan, San Sebastian Film Festivali’nde WIP Europa bölümü
REKLAM ALANI
6 Ağustos 2025 01:29
23
A+
A-

Şeyhmus Altun’un şiirsel ve sarsıcı ilk uzun metraj filmi “Aldığımız Nefes” dünya prömiyerini 4-14 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek 50. Toronto Uluslararası Film Festivali’nde yapacak.

“Aldığımız Nefes” Toronto Uluslararası Film Festivali’nin ilk ve ikinci filmlerin yer aldığı bölüm olan “Discovery Bölümü”nde bu sene Türkiye’yi temsil edecek.

Başrolünde genç oyuncu Defne Zeynep Enci’nin yer aldığı Türkiye- Danimarka ortak yapımı filmde genç oyuncuya, usta oyunculardan Hakan Karsak, Sacide Taşaner ile genç yeteneklerden Rüzgâr Usta, Aras Kavak, Deniz Kavak eşlik ediyor. Filmde kimya fabrikası patlamasıyla başlayan ve dinmek bilmeyen yangının ardından hayatı altüst olan on yaşındaki Esma’nın hikayesi anlatılıyor.

Yönetmenliğini Şeyhmus Altun’un üstlendiği filmin yapımcılığını ise Jurnal Kolektif gerçekleştiriyor. Televizyon kanalları ve reklam sektörüne yönelik yaratıcı içerikler üreten Jurnal Kolektif, sinema alanındaki bu ilk adımıyla da özgün anlatım dilini sürdürüyor. Görüntü yönetmenliğini Cevahir Şahin’in kurgusunu ise Evren Lus’un üstlendiği; sanat yönetmenliğini Sevi Sevgi’nin yaptığı film felaketlere karşı durmanın zarif bir portresini çizerek erken büyümeye, umuda tutunmaya, yok sayılmaya ve reddetmeye dair güçlü bir anlatı sunuyor.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve TRT Sinema desteğiyle çekilen; İstanbul Film Festivali’nde Köprüde Buluşmalar 2023-2024, Post Garden Renk ve 61.⁠ ⁠Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ortak yapım ve proje geliştirme platformu olan Antalya Film Forum’da üç ödül kazanan, San Sebastian Film Festivali’nde WIP Europa bölümüne seçilen filmin yapımcılığını Fevziye Hazal Yazan, ortak yapımcılığını ise Johanna Sveinsdottir üstleniyor.

 

KÜNYE

 

FİLMİN ADI: ALDIĞIMIZ NEFES

İNGİLİZCE ADI: AS WE BREATHE

YÖNETMEN ve SENARYO: ŞEYHMUS ALTUN

YAPIMCI:  FEVZİYE HAZAL YAZAN

ORTAK YAPIMCI: JOHANNA SVEINSDOTTIR

GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ: CEVAHİR ŞAHİN

KURGU: EVREN LUS

SANAT YÖNETMENİ: SEVİ SEVGİ

UYGULAYICI YAPIMCI: GÖKDENİZ SALKO

KOSTÜM: ÇİĞDEM ULUSU

YARDIMCI YÖNETMEN: DEFNE BAYRAKGİL

YAPIM KOORDİNATÖRÜ: BİLGE NURAY BOZ

PRODÜKSİYON AMİRİ: İBRAHİM DABİL

 

 

OYUNCULAR: DEFNE ZEYNEP ENCİ, HAKAN KARSAK, SACİDE TAŞANER, RÜZGAR USTA, ARAS KAVAK, DENİZ KAVAK

REKLAM ALANI