enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
25°C
İstanbul
25°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
20°C

İstanbul Beylikdüzü’nde yaşam bahçesinde hasat zamanı

İstanbul Beylikdüzü’nde yaşam bahçesinde hasat zamanı
REKLAM ALANI
20 Haziran 2025 13:59
14
A+
A-

İstanbul Beylikdüzü Belediyesi’nin hayata geçirdiği Yaşam Bahçesi’nde yaz mevsiminin ilk fidelerin hasadı yapıldı. Ata tohumlarından üretilen fideler ile mevsim sebze ve meyvelerinin yetiştirildiği bahçede bu yıl toplam 10 çeşit ürünün ekimi yapıldı. Eylül ayına kadar devam edecek olan hasadın ilk haftası itibarıyla 5 ton mahsul toplandı.

İSTANBUL (İGFA) – Beylikdüzü Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşların sağlıklı ve güvenli gıdaya erişimini sağlamak amacıyla hayata geçirilen Yaşam Bahçesi’nde yaz mevsiminin ilk hasadı yapıldı.

Doğal tarım ilkeleri uygulanarak ata tohumlarından üretilen fideler ile mevsim sebze ve meyvelerinin yetiştirildiği bahçede bu yıl toplam 10 çeşit ürünün ekimi yapıldı. Pestisit gibi kimyasallar kullanılmadan üretilen ürünler Beylikdüzü Gıda Bankası ve aşevi aracılığıyla ihtiyaç sahibi hanelere ücretsiz olarak ulaştırılıyor.

İstanbul Beylikdüzü'nde yaşam bahçesinde hasat zamanı

“HEDEFİMİZ BU YIL 50 TON ÜRÜN HASADI”

Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda ekilen ürünlere bu yıl pembe domates ve kıvırcığın da eklendiğini belirten Yaşam Bahçesi Sorumlusu Ferruh Balcıoğlu, “İlk ürün hasadı olarak; kabak, kıvırcık ve salatalık ile başladık. Bu yaz oldukça verimli bir sezon geçiriyoruz. Topraktan aldığımız geri dönüşler çok güzel. Ürünlerimiz şu ana kadar vatandaşlarımızdan büyük beğeni topladı. Gelecek ayda ise domates, biber ve patlıcan gibi ürünlerimiz çıkacak. Hedefimiz bu yıl 50 ton ürün elde etmek. Hasat çalışmalarımız eylül ayına kadar devam edecek” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI