enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,2884
EURO
43,6409
ALTIN
4.119,68
BIST
9.312,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Çok Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
16°C

Türkiye’de mobil internette günlük ortalama süre 4 saat 4 dakika! – Birlik Haber Ajansı

Türkiye’de mobil internette günlük ortalama süre 4 saat 4 dakika! – Birlik Haber Ajansı
REKLAM ALANI
7 Nisan 2025 14:56
3
A+
A-

ANKARA-BHA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye‘de internet kullanımının büyük bir kısmının mobil cihazlar üzerinden gerçekleştirildiğini belirterek, kullanıcıların günlük ortalama 4 saat 4 dakikasını cep telefonlarıyla internette geçirdiğini söyledi.

Bakan Uraloğlu, “We Are Social ve Meltwater” tarafından hazırlanan “Dijital 2025 Türkiye” raporunda yer alan mobil kullanım verilerini değerlendirdi. Uraloğlu, bu yıl itibarıyla Türkiye nüfusunun 85 milyonu aştığını ve nüfusun yüzde 92,1’ine denk gelen 80,7 milyon kişinin cep telefonuna sahip olduğunu aktardı. İnternet kullanıcı sayısının ise nüfusun yüzde 88,3’ünü oluşturduğunu belirtti.



HÜRJET'e süper teşvik!

HÜRJET’e süper teşvik!

Uraloğlu, ülkede 77,3 milyon internet kullanıcısı bulunduğunu ifade ederek, “16 yaş ve üzeri internet kullanıcılarının yüzde 97,6’sı cep telefonu kullanıyor. Bu oranı yüzde 62,8 ile masaüstü veya dizüstü bilgisayarlar takip ediyor” dedi.

İnternette geçirilen sürenin günlük ortalama 7 saat 13 dakikaya ulaştığını belirten Uraloğlu, bunun yüzde 56,3’ünün mobil cihazlar üzerinden yapıldığını ve Türkiye’deki internet trafiğinin yüzde 73,1’inin cep telefonları aracılığıyla gerçekleştiğini söyledi. Ayrıca, bilgisayar ve tabletlerde geçirilen günlük sürenin ise 3 saat 9 dakika olduğunu kaydetti.

REKLAM ALANI