enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Salı Çok Bulutlu
16°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Çok Bulutlu
24°C

Bakan Şimşek: TL’ye güven bir adım daha arttı

Bakan Şimşek: TL’ye güven bir adım daha arttı
REKLAM ALANI
23 Ağustos 2025 20:39
16
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamasının sona ermesi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, yeni hesap açılmayacak ve mevcut hesaplara yenilenmeyeceğini belirterek, “KKM bakiyesi, 3,4 trilyon TL’den 441 milyar TL’ye geriledi” dedi.

ANKARA (İGFA) – Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamasının sona ermesiyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Bakan Şimşek, programın önemli hedeflerinden birine daha ulaştıklarını belirterek, “Artık yeni hesap açılmayacak, mevcut hesaplar da yenilenmeyecek” dedi.

Bakan Şimşek, KKM bakiyesinin zirve noktasında 3,4 trilyon TL (143 milyar dolar) seviyesinde olduğunu, ancak uygulanan ekonomi programıyla iki yıldır kesintisiz azalarak 15 Ağustos 2025 itibarıyla 441 milyar TL’ye (11 milyar dolar) gerilediğini belirtti. Bu düşüş, Türk Lirası’na geçişi teşvik eden politikaların başarısı olarak değerlendirildi.

Bakan Şimşek: TL'ye güven bir adım daha arttı

KKM’nin sonlanmasının finansal istikrarı daha da güçlendireceğini vurgulayan Bakan Şimşek, “Önemli bir koşullu yükümlülük olan KKM’nin sonlanmasıyla finansal istikrar daha da güçlenecek” ifadesini kullandı. .

REKLAM ALANI