enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
11°C
İstanbul
11°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
13°C
Pazar Hafif Yağmurlu
12°C
Pazartesi Çok Bulutlu
15°C
Salı Az Bulutlu
17°C

Antalya Kumluca’da pazarcı esnafına 8 bin TL’lik ceza şoku

Antalya Kumluca’da pazarcı esnafına 8 bin TL’lik ceza şoku
REKLAM ALANI
16 Mayıs 2025 13:40
11
A+
A-

Antalya’nın Kumluca ilçesinde pazarcı esnafı, 14 Mayıs’tan bu yana süren eylem boyunca maruz kaldıkları hakaret ve ardından kesilen 8 000 TL’lik idari para cezalarına tepki gösteriyor.

Mehmet ŞENTÜRK / Antalya (İGFA) – Antalya’nın Kumluca ilçesinde pazarcı esnafı, pazar yerinin bir bölümünün ihaleyle yeni hak sahiplerine devredilmesini protesto etmek amacıyla 14 Mayıs’tan bu yana eylem yapıyor. 14 Mayıs’ta oturma eylemi düzenleyen esnaf, 15 Mayıs’ta tezgahlarını açmasına rağmen satış yapmayarak tepkisini sürdürdü. Ancak bugün, Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından “hak arayışları” gerekçesiyle her bir esnafa 8 000 TL idari para cezası uygulandı.

ESNAFTAN ‘GÖZDAĞI’ VE HAKARET TEPKİSİ

Eyleme katılan pazarcılar, cezaların kendilerine “gözdağı” vermek amacıyla kesildiğini savunuyor. Esnaftan biri şu iddiayı dile getirdi:
“Bizi buraya Kumluca Belediyesi kanunsuz getirmedi. Paralarımızı topladı, öyle getirdi. Şimdi tehdit ve hakaretle çıkarmak istiyorlar. Zabıta ekipleri bize hakaret ve küfür etti. Böyle bir şey olmaz.”
Belediyeye tepki gösteren esnaf, zabıta personelinin kullandığı “sin kaf” gibi hakaret içeren sözlerin soruşturulmasını talep ediyor.

Antalya Kumluca’da pazarcı esnafına 8 bin TL’lik ceza şoku

“25 MİLYON TL ÜZERİNE YATILDI” İDDİASI

Pazarcılar ayrıca, eski Başkan Mustafa Köleoğlu döneminde pazar yeri düzenlemesi için kendi aralarında topladıkları 25 milyon TL’nin akıbeti hakkında şüpheli açıklamalar yapıyor. Bir esnaf şu detayı paylaştı:
“Ceza yazarken ‘12’nci ve 13’üncü yer sizin mi?’ diye soruyorlar. Evraklarımızı gösteriyoruz; tüm pazarcıların ödeme planı ve resmi belgeleri mevcut. Kanunsuz işlem yapıyorlar, tebligatlar elimize ulaşmadan cezalar uygulanıyor.”

REKLAM ALANI