enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Salı Çok Bulutlu
16°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Çok Bulutlu
24°C

Yalova İDO terminali önünde Yalovalı kadın kooperatifleri ekonomilerine katkı sağlıyor

Yalova İDO terminali önünde Yalovalı kadın kooperatifleri ekonomilerine katkı sağlıyor
REKLAM ALANI
A+
A-

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası olarak uzun yıllardır kuruluş süreçlerinden itibaren destek olduğumuz ve teşvik ettiğimiz kadın kooperatiflerimizin ürünleri artık İstanbul Yenikapı İDO Terminali’nde de yerini alacak

Kadın emeğinin ekonomiye kazandırılması ve yerel üretimin desteklenmesi amacıyla daha önce Yalova Belediye Başkanlığımızın da desteği ile Odamızın çalışmaları doğrultusunda ve Girişimci Kadınlar Derneğimizle birlikte Yalova İDO terminali önünde satış ofisi oluşturulmuştu. Bu satış ofisi aracılığı ile Yalova da kadınlarımız tarafından üretilen el emeği ürünler daha geniş kitlelere ulaştırıldı ve kooperatif üyesi kadınların ev ekonomilerine katkı sağladı.

Kadınların üretimdeki rolünün artması hem aile ekonomisine hem de ilimizin kalkınmasına katkı sağlıyor, bizde YTSO olarak kadınların el emeği ürünlerini tüketicilerle buluşturmak için yeni imkânlar yaratmaya devam ediyoruz.

Yalova Valimiz Sayın Dr. Hülya Kaya’nın da desteği ile birlikte İDO Genel Müdürlüğü ile yaptığımız protokolle Yalovalı kadın kooperatiflerimize Yenikapı terminalinde satış yeri oluşturduk. Yeni satış ofisi ile birlikte ürünler daha geniş çaplı tüketicilere ulaşılacak, ürünleri daha görünür hale gelecek ve ekonomik sürdürülebilirlik için yeni fırsatlar sunacaktır. Bu sayede de kooperatiflerimizin hem üretim kapasitesi artarken kadın istihdamı da güçlenecektir.

Yeni satış yeri oluşturulması sürecinde Başta Yalova Valimiz Dr. Hülya Kaya, İDO Genel Müdürü Murat Orhan, İDO Dış İlişkiler Sorumlusu Seyfettin Yabalak, Yalova Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı ve üyeleri ile birlikte emeği geçen herkese teşekkür ederim.

REKLAM ALANI