enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
11°C
İstanbul
11°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
13°C
Pazar Hafif Yağmurlu
12°C
Pazartesi Çok Bulutlu
15°C
Salı Az Bulutlu
17°C

İstanbul Üsküdar’da ‘hüsnühat’ sergisi

İstanbul Üsküdar’da ‘hüsnühat’ sergisi
REKLAM ALANI
24 Mart 2024 15:05
96
A+
A-

Sanatın her dalına ayrı önem veren Üsküdar Belediyesi İstanbullu sanatseverleri yepyeni bir sergiyle daha buluşturdu.

İSTANBUL (İGFA) – Günümüz hat sanatının en önemli isimlerinden Savaş Çevik’in ‘’Çizgi Ötesi’’ hat sergisi Nevmekan Sahil Galeri’de açıldı.

Hattat Savaş Çevik’in son dönem eserlerinden oluşan “Çizgi Ötesi” adlı hüsnühat sergisi sanatseverlerle buluştu.

Serginin açılışında konuşan Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer, satın ve kültürün Üsküdar’da çok önemli bir yeri olduğunu söyledi.

” Üsküdar’ın sanatsal ve akademik birikimi, sınırlarımız dahilindeki sanat atölyeleri, merkezler, geleneğe önem veren sivil kurumlar bizim en büyük talihimiz. Her gayretimiz onların desteği, heyecanı ve katılımıyla somut hale geliyor. Şehrimizden aldığımız ilhamlarla bu geleneği sürdürmek istiyoruz. Geleneksel kültürümüzün en önemli sanatlarından biri olan hat sanatı da bunlardan biridir. Üsküdar Belediyesi olarak bugüne kadar sanatseverlerimizi hat sanatının sayısız örnekleriyle buluşturma imkanına sahip olduk. Değerli sanatçımız Savaş Çevik beyefendinin çalışmaları da bu sanat alanının en güzel örneklerini oluşturuyor. Bu birbirinden değerli eserlerden oluşan serginin ramazan ayının bereketine katkı sunacağı düşüncesindeyiz. Bu birbirinden değerli eserlerimizin İzleyicisi bol olsun.”

Hat sanatçısı Savaş Çevik ise, hüsnühat sanatına 50 yıl önce başladığını belirterek, “24. kişisel hat sergimi açıyorum. Sergide 47 eserim var. Bu eserlerin içinde klasik olanlar da var.” dedi.

Sergi, 11 Nisan’a kadar gezilebilecek.

İstanbul Üsküdar'da 'hüsnühat' sergisi

REKLAM ALANI