enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
14°C
İstanbul
14°C
Çok Bulutlu
Salı Çok Bulutlu
15°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Çok Bulutlu
24°C

Muğla Büyükşehir’in ücretsiz HPV aşı uygulaması sürüyor

Muğla Büyükşehir’in ücretsiz HPV aşı uygulaması sürüyor
REKLAM ALANI
16 Ağustos 2024 05:55
34
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz 9-26 yaş aralığındaki kız çocuklarına ve kadınlara yönelik rahim ağzı kanseri HPV aşı uygulaması devam ediyor.

MUĞLA (İGFA) –Türkiye’de önemli bir halk sağlığı sorunu olan HPV (İnsan Papilloma Virüsü) virüsü kaynaklı kanser vakaları son yıllarda artma eğilimi göstermesinden dolayı Muğla Büyükşehir Belediyesi 9-26 yaş aralığındaki kız çocuklarına ve kadınlara yönelik rahim ağzı kanseri aşısı çalışmaları devam ediyor.

HPV Aşısı ilk etapta Muğla il sınırları içinde ikamet eden, ekonomik yoksunluk içinde bulunduğu için sosyal yardım alan ailelerin ve yüzde 40 üzeri engelli raporu bulunan 9-26 yaş aralığındaki kız çocuklarına ve kadınlara yapıldı.

Muğla Büyükşehir'in ücretsiz HPV aşı uygulaması sürüyor

Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz HPV Aşısından faydalanan Ayşegül Uysal, HPV aşısı uygulamasının kadınlar için çok daha önemli olduğunu belirterek, uygulama için teşekkür etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Barış Akıncı da, “Ülkemizde ve dünyamızda bilinen kanser türlerinin başında olan rahim ağzı kanserini önlemek için belediyemizce çalışmalara başladık. Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras’ın talimatlarıyla HPV aşımızı ücretsiz bir şekilde yapıyoruz. 3 dozdan oluşan ve büyük öneme sahip olan bu aşının toplam maliyeti yaklaşık 10 bin TL. Kadınların yararlanacağı HPV aşısı için Muğla’da bulunan özel hastanelerle protokollerimizi imzaladık.  Bu sayede vatandaşlar başvuruları kabul edildikten sonra özel hastanelerin acil bölümünde aşılarını yaptırabilirler” diye konuştu.

REKLAM ALANI